5(6)
Tavallista parempi silakkalaatikko
Gluteeniton
Munaton
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tätä parempaa silakkalaatikkoa et ole maistanut! Silakkalaatikko saa ranskalaisen makuvivahteen sinapista ja rakuunasta.
Julkaistu 14.6.2016
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 gperunaa (keitettyjä, yleislajike)
300 gsilakkafileitä
1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 kplsipulia
1 rklruokaöljyä
1 dlruokakermaa
1/2 dlkevytmaitoa
1 rkldijoninsinappia
1/4 - 1/2 tlrakuunaa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria (tai valkopippuria)
1 rklvoita (halutessa)

Tavallista parempi silakkalaatikko tehdään näin:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja viipaloi perunat.
  2. Puolita silakat. Mausta ne tillillä ja teelusikallisella suolaa. Anna kalojen maustua puolisen tuntia. Silppua sipuli.
  3. Lado puolet perunoista ja puolet sipulista öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle silakat ja loppu sipuli ja peitä ne perunaviipaleilla.
  4. Sekoita kerma, maito, sinappi ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Heiluttele vuokaa niin, että kermamaito valuu tasaisesti koko vuokaan. Lisää laatikon pinnalle halutessasi voilastuja.
  5. Kypsennä silakkalaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunti. 
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.