Maku

Tavallista parempi silakkalaatikko

1 h 45 min
5
1

Tavallista parempi silakkalaatikko

GL
MU
1
5
Kypsistä perunoista tulee erinomainen silakkalaatikko, jolle sinappi ja rakuuna antavat laatikolle ranskalaisen vivahteen. Tätä parempaa silakkalaatikkoa et ole maistanut!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gperunaa (keitettyjä, yleislajike)
  • 300 gsilakkafileitä
  • 1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1/4 - 1/2 tlrakuunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (tai valkopippuria)
  • 1 rklvoita (halutessa)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista tavallista parempi silakkalaatikko näin:

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja viipaloi perunat.

Puolita silakat. Mausta ne tillillä ja teelusikallisella suolaa. Anna kalojen maustua puolisen tuntia.

Lado puolet perunoista öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle silakat ja peitä ne perunaviipaleilla.

Sekoita kerma, maito, sinappi ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Heiluttele vuokaa niin, että kermamaito valuu tasaisesti koko vuokaan. Lisää laatikon pinnalle halutessasi voilastuja.

Kypsennä silakkalaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunti. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä