Tavallista parempi silakkalaatikko
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minTätä parempaa silakkalaatikkoa et ole maistanut! Silakkalaatikko saa ranskalaisen makuvivahteen sinapista ja rakuunasta.
GL
MU
5
Kuvat
Julkaistu 14.6.2016

Tavallista parempi silakkalaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 gperunaa (keitettyjä, yleislajike)
- 300 gsilakkafileitä
- 1 dltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 1 kplsipulia
- 1 rklruokaöljyä
- 1 dlruokakermaa
- 1/2 dlkevytmaitoa
- 1 rkldijoninsinappia
- 1/4 - 1/2 tlrakuunaa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria (tai valkopippuria)
- 1 rklvoita (halutessa)
Tavallista parempi silakkalaatikko tehdään näin:
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja viipaloi perunat.
- Puolita silakat. Mausta ne tillillä ja teelusikallisella suolaa. Anna kalojen maustua puolisen tuntia. Silppua sipuli.
- Lado puolet perunoista ja puolet sipulista öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle silakat ja loppu sipuli ja peitä ne perunaviipaleilla.
- Sekoita kerma, maito, sinappi ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Heiluttele vuokaa niin, että kermamaito valuu tasaisesti koko vuokaan. Lisää laatikon pinnalle halutessasi voilastuja.
- Kypsennä silakkalaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunti.