Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tavallista parempi silakkalaatikko

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Tätä parempaa silakkalaatikkoa et ole maistanut! Silakkalaatikko saa ranskalaisen makuvivahteen sinapista ja rakuunasta.

14.6.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunaa (keitettyjä, yleislajike)
300 g
silakkafileitä
1 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1
sipuli
1 rkl
ruokaöljyä
1 dl
ruokakermaa
½ dl
kevytmaitoa
1 rkl
dijoninsinappia
¼–½ tl
rakuunaa
1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria (tai valkopippuria)
1 rkl
voita (halutessa)

Maailman paras silakkalaatikko – ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja viipaloi perunat.
  2. Puolita silakat. Mausta ne tillillä ja teelusikallisella suolaa. Anna kalojen maustua puolisen tuntia. Silppua sipuli.
  3. Lado puolet perunoista ja puolet sipulista öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle silakat ja loppu sipuli ja peitä ne perunaviipaleilla.
  4. Sekoita kerma, maito, sinappi ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Heiluttele vuokaa niin, että kermamaito valuu tasaisesti koko vuokaan. Lisää laatikon pinnalle halutessasi voilastuja.
  5. Kypsennä silakkalaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunti. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt