


Tavallista parempi silakkalaatikko
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tätä parempaa silakkalaatikkoa et ole maistanut! Silakkalaatikko saa ranskalaisen makuvivahteen sinapista ja rakuunasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunaa (keitettyjä, yleislajike)
300 g
silakkafileitä
1 dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1
sipuli
1 rkl
ruokaöljyä
1 dl
ruokakermaa
½ dl
kevytmaitoa
1 rkl
dijoninsinappia
¼–½ tl
rakuunaa
1 ½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria (tai valkopippuria)
1 rkl
voita (halutessa)
Maailman paras silakkalaatikko – ohje:
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja viipaloi perunat.
- Puolita silakat. Mausta ne tillillä ja teelusikallisella suolaa. Anna kalojen maustua puolisen tuntia. Silppua sipuli.
- Lado puolet perunoista ja puolet sipulista öljyttyyn uunivuokaan. Lisää päälle silakat ja loppu sipuli ja peitä ne perunaviipaleilla.
- Sekoita kerma, maito, sinappi ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Heiluttele vuokaa niin, että kermamaito valuu tasaisesti koko vuokaan. Lisää laatikon pinnalle halutessasi voilastuja.
- Kypsennä silakkalaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat