Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tatti-pekonipiirakka

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kuivatuista tateista syntyy tattipiirakka Italian tyyliin. Valkosipuli, pekoni ja mozzarellajuusto saavat piiraan maistumaan ihanan täyteläiseltä.

20.9.2005
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sämpyläjauhoja
1 dl
perunasosejauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
1 dl
vettä
Täyte
2 dl
kuivattuja tatteja (murskattuna)
1 dl
rasvatonta maitoa
2 dl
kermaviiliä
120 g
pekonia
3 dl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
4 kpl
munaa
150 g
mozzarellajuustoa (raasteena)
1 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1 tl
timjamia
Koristeeksi
1 dl
ruohosipulia

Tatti-pekonipiirakka – ohje:

  1. Sekoita ensimmäiseksi täytteen tatit maito-kermaviiliseokseen ja anna turvota.
  2. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pohjataikinan kuivat aineet. Paloittele päälle jääkaappikylmä rasva. Surauta seos muruiksi, lisää vesi ja käytä konetta, kunnes taikina muuttuu palloksi. Tai käsin: Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa noin Ø 21 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille ja nosta jääkaappiin odottamaan täytettä. Tai painele taikina matalan piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.
  4. Hienonna pekonit ja halkaise kuoritut sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pekonit pannulla ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi. Anna jäähtyä. Sekoita kermaviili-sieniseokseen pekoni-sipulisilppu, munat, juustoraaste ja mausteet.
  5. Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti. Tai levitä sieniseos puolikypsälle piiraspohjalle ja jatka kypsentämistä, kunnes täyte hyytyy ja saa pintaansa herkullisen värin, eli 200 asteessa noin puolisen tuntia.
  6. Koristele jäähtynyt tatti-pekonipiirakka vielä ruohosipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt