Tässä tulee kesän piknikhitti: maailman helpoin voileipäkakku, joka kootaan valmiiksi rasiaan
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Tämän helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu! Piknikversiossa voileipäkakku kootaan suoraan rasiaan. Paahtoleipäviipaleiden väliin sivellään herne-pinaattitäytettä sekä kylmäsavulohituorejuustolevitettä.

Reseptin ainekset 6 annosta
1 pktpaahtoleipää (320 g)
Herne-pinaattitahna
200 gherneitä, pakaste
1 psbabypinaattia (80 g)
1 rsvuohenjuustotuorejuustoa (150 g)
3 rkloliiviöljyä
½ tlsuolaa
Kylmäsavulohitahna
150 gkylmäsavulohta
200 gaurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
3 rklsitruunamehua
Koristeeksi
1 ruukkuherneenversoja
½ rskirsikkatomaatteja (à 250 g)
6–8aurinkokuivattua tomaattia
½tuorekurkkua
1 dllehtipersiljaa
Voileipäkakku rasiaan – ohje:
- Ota pakasteherneet huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tahnan valmistamista.
- Mittaa kulhoon herneet, babypinaatit, vuohenjuustotuorejuusto, oliiviöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kylmäsavulohi ja sitruunamehu.
- Valmista voileipäkakku rasiaan, johon mahtuu 4 paahtoleipäviipaletta vierekkäin. Laita paahtoleipäviipaleet rasian pohjalle. Levitä hernetahnaa päälle. Laita jälleen kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä kylmäsavutahnaa päälle. Jatka näin pari kerrosta rasian koosta riippuen. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kylmäsavulohitahnaa.
- Koristele huuhdotuilla herneenversoilla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuorekurkkurullilla ja lehtipersiljalla.
Vinkki!
Rasiaan pakattavan kakun koristelussa ei kannata olla turhan tarkka. Suikaloi näyttävät kurkkurullat helposti juustohöylällä.