Kotivinkki

Tässä tulee kesän piknikhitti: maailman helpoin voileipäkakku, joka kootaan valmiiksi rasiaan

25 min
4.5
0

Tässä tulee kesän piknikhitti: maailman helpoin voileipäkakku, joka kootaan valmiiksi rasiaan

Teksti Suvi Rüster
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Tämän helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu! Piknikversiossa voileipäkakku kootaan suoraan rasiaan. Paahtoleipäviipaleiden väliin sivellään herne-pinaattitäytettä sekä kylmäsavulohituorejuustolevitettä.

Ainekset (6 annosta)

  • 1 pktpaahtoleipää (320 g)

Herne-pinaattitahna

  • 200 gherneitä, pakaste
  • 1 psbabypinaattia (80 g)
  • 1 rsvuohenjuustotuorejuustoa (150 g)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa

Kylmäsavulohitahna

  • 150 gkylmäsavulohta
  • 200 gaurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
  • 3 rklsitruunamehua

Koristeeksi

  • 1 ruukkuherneenversoja
  • ½ rskirsikkatomaatteja (à 250 g)
  • 6–8aurinkokuivattua tomaattia
  • ½tuorekurkkua
  • 1 dllehtipersiljaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista voileipäkakku rasiaan näin:

  1. Ota pakasteherneet huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tahnan valmistamista.
  2. Mittaa kulhoon herneet, babypinaatit, vuohenjuustotuorejuusto, oliiviöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  3. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kylmäsavulohi ja sitruunamehu.
  4. Valmista voileipäkakku rasiaan, johon mahtuu 4 paahtoleipäviipaletta vierekkäin. Laita paahtoleipäviipaleet rasian pohjalle. Levitä hernetahnaa päälle. Laita jälleen kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä kylmäsavutahnaa päälle. Jatka näin pari kerrosta rasian koosta riippuen. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kylmäsavulohitahnaa.
  5. Koristele huuhdotuilla herneenversoilla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuorekurkkurullilla ja lehtipersiljalla.

Vinkki!

Rasiaan pakattavan kakun koristelussa ei kannata olla turhan tarkka. Suikaloi näyttävät kurkkurullat helposti juustohöylällä.

MITÄ PIDIT?
4.5