4,4(8)
Tässä tulee kesän piknikhitti: maailman helpoin voileipäkakku, joka kootaan valmiiksi rasiaan
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Tämän helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu! Piknikversiossa voileipäkakku kootaan suoraan rasiaan. Paahtoleipäviipaleiden väliin sivellään herne-pinaattitäytettä sekä kylmäsavulohituorejuustolevitettä.
Julkaistu 9.7.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6 annosta
1 pktpaahtoleipää (320 g)
Herne-pinaattitahna
200 gherneitä, pakaste
1 psbabypinaattia (80 g)
1 rsvuohenjuustotuorejuustoa (150 g)
3 rkloliiviöljyä
½ tlsuolaa
Kylmäsavulohitahna
150 gkylmäsavulohta
200 gaurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
3 rklsitruunamehua
Koristeeksi
1 ruukkuherneenversoja
½ rskirsikkatomaatteja (à 250 g)
6–8aurinkokuivattua tomaattia
½tuorekurkkua
1 dllehtipersiljaa

Voileipäkakku rasiaan – ohje:

  1. Ota pakasteherneet huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tahnan valmistamista.
  2. Mittaa kulhoon herneet, babypinaatit, vuohenjuustotuorejuusto, oliiviöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  3. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kylmäsavulohi ja sitruunamehu.
  4. Valmista voileipäkakku rasiaan, johon mahtuu 4 paahtoleipäviipaletta vierekkäin. Laita paahtoleipäviipaleet rasian pohjalle. Levitä hernetahnaa päälle. Laita jälleen kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä kylmäsavutahnaa päälle. Jatka näin pari kerrosta rasian koosta riippuen. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kylmäsavulohitahnaa.
  5. Koristele huuhdotuilla herneenversoilla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuorekurkkurullilla ja lehtipersiljalla.

Vinkki!

Rasiaan pakattavan kakun koristelussa ei kannata olla turhan tarkka. Suikaloi näyttävät kurkkurullat helposti juustohöylällä.

Kommentoi »