


Tässä tulee kesän piknikhitti: maailman helpoin voileipäkakku, joka kootaan valmiiksi rasiaan
25 min
Tämän helpommaksi ei voileipäkakun tekeminen muutu! Piknikversiossa voileipäkakku kootaan suoraan rasiaan. Paahtoleipäviipaleiden väliin sivellään herne-pinaattitäytettä sekä kylmäsavulohituorejuustolevitettä.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 pkt
paahtoleipää (320 g)
Herne-pinaattitahna
200 g
herneitä, pakaste
1 ps
babypinaattia (80 g)
1 rs
vuohenjuustotuorejuustoa (150 g)
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
Kylmäsavulohitahna
150 g
kylmäsavulohta
200 g
aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
3 rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
1 ruukku
herneenversoja
½ rs
kirsikkatomaatteja (à 250 g)
6–8
aurinkokuivattua tomaattia
½
tuorekurkkua
1 dl
lehtipersiljaa
Voileipäkakku rasiaan – ohje:
- Ota pakasteherneet huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tahnan valmistamista.
- Mittaa kulhoon herneet, babypinaatit, vuohenjuustotuorejuusto, oliiviöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kylmäsavulohi ja sitruunamehu.
- Valmista voileipäkakku rasiaan, johon mahtuu 4 paahtoleipäviipaletta vierekkäin. Laita paahtoleipäviipaleet rasian pohjalle. Levitä hernetahnaa päälle. Laita jälleen kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä kylmäsavutahnaa päälle. Jatka näin pari kerrosta rasian koosta riippuen. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kylmäsavulohitahnaa.
- Koristele huuhdotuilla herneenversoilla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuorekurkkurullilla ja lehtipersiljalla.
Vinkki!
Rasiaan pakattavan kakun koristelussa ei kannata olla turhan tarkka. Suikaloi näyttävät kurkkurullat helposti juustohöylällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat