


Tarte Flambée kantarelleilla
Valmista ensin pohjataikina. Mittaa kulhoon 1½ dl kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Alusta vehnäjauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikinaa koneella viitisen minuuttia tai käsin kymmenen minuuttia. Peitä hyvin leivinliinalla ja nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 45 minuuttia.
Puhdista tuoreet kantarellit ja revi tai pilko veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja sulata nokare voita. Viipaloi sipulit ja lisää pannuun, kuullota hetki. Lisää kantarellit ja paista muutama minuutti. Anna jäähtyä hetken.
Kaulitse taikina ohueksi suurin piirtein ympyrän muotoiseksi pohjaksi ja nosta kaulimen avulla leivinpaperin päälle. Levitä lusikalla ranskankerma pohjan päälle tasaisesti. Ripottele raastettu emmental pohjan päälle. Lisää paistetut kantarellit ja sipulit.
Revi shwarzwaldin kinkkuviipaleet käsin kolmeen osaan ja asettele tarte flambée päälle. Paista uunissa 250 asteessa kunnes pohja on rapea ja pinta on saanut tarpeeksi väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi rucolan kera.