Maku

Talvinen tabbouleh ja mandariinikastike

5
0

Talvinen tabbouleh ja mandariinikastike

Värikäs tabboulehsalaatti syntyy talvisesongin parhaista hedelmistä. Ruokaisan salaatin pohja on terveellinen kvinoa, joka maustetaan mandariinivinaigrettella. Viimeistele salaatti mandariinipaloilla ja granaattiomenansiemenillä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 4 dlvettä
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 dlpersiljaa
  • 1 kpllehtikaali (ruukku)
  • 2 kplmandariinia
  • 1 kplgranaattiomena

Vinaigrette

  • 2 kplmandariinia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Huuhdo kvinoa hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kvinoa. Keitä kvinoa kypsäksi kannen alla 15 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kvinoan jäähtyä hetki.

Sekoita kvinoan joukkoon ohuiksi siivutettu punasipuli ja hienonnettu persilja. Lisää salaattiin lehtikaalia, mandariinipaloja ja granaattiomenansiemeniä.

Valmista vinaigrettekastike. Purista kahden mandariinin mehu kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja omenaviinietikka. Mausta tuoreella timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaattiin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä