Maku

Talkkunainen mustikkakääretorttu

2 h 43 min
5
0

Talkkunainen mustikkakääretorttu

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 5 kplmunaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 3/4 dltalkkunajauhoja

Täyte ja kuorrutus

  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1/2 dltalkkunajauhoja
  • 5 dlmustikoita

Pinnalle

  • 2 dlmustikoita (vastapoimittuja)

Tee näin

2 h 43 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h 8 min

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä öljyllä sipaistu leivinpaperi uunipellille.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä peruna- ja talkkunajauhot ja siivilöi seos kuohkeaan munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille. Paista uunissa 6–8 minuuttia.

Levitä puhdas keittiöpyyhe työpöydälle. Aseta leivinpaperi päälle ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Keittiöpyyhe imee jäähtyvästä torttupohjasta irtoavan kosteuden.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka, sokerit ja talkkunajauhot kuohkeaan vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Levitä puolet täytteestä torttulevylle ja ripottele mustikat päälle. Rullaa torttu pituussuunnassa leivinpaperia ja pyyhettä apuna käyttäen. Jätä tiiviisti kääritty leivinpaperi mustikkakääretortun ympärille. Pane jääkaappiin pariksi tunniksi.

Siirrä talkkunainen mustikkakääretorttu tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus tortun päälle pehmeästi aaltoillen. Ripottele mustikat pinnalle ja somista talkkunainen mustikkakääretorttu varvuilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä