Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ranskalainen taikatemppu

Taikatorttu – yksi taikina, kolme täysin erilaista kerrosta!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 50 min

Taikatortun taikina paistuu uunissa niin, että lopputulos on kolmikerroksinen herkku: pehmeä pohjakerros, vanukasmainen keskiosa ja kuohkea kakkumainen pinta. Torttu on valmis uuniin kymmenessä minuutissa.

30.5.2025

Taikatorttu on ranskalainen jälkiruoka, joka tunnetaan nimellä gâteau magique. Reseptin suosio alkoi Ranskassa 2010-luvun alussa, ja se levisi nopeasti blogien ja ruokalehtien kautta.

Perusresepti sisältää kananmunia, maitoa, jauhoja, voita ja sokeria. Makuja voi varioida esimerkiksi vaniljalla, sitruunalla tai kaakaolla. Uunissa tapahtuu pieni ihme: löysä taikina jakautuu paistettaessa vanukasmaiseksi pohjaksi, pehmeäksi kreemikerrokseksi ja kevyeksi kakkupinnaksi. Taika piilee uunin lämpötilassa, vaahdotetuissa valkuaisissa ja taikinan ohuessa koostumuksessa, joka takaa rakenteiden erottumisen.

Lopputuloksena syntyy leivos, joka tekee vaikutuksen joka kerta. Taikatorttu tarjotaan jäähtyneenä ja usein jääkaappikylmänä, jolloin se muistuttaa hieman uunijuustokakkua.

”Tarjosin taikatorttua vierailleni viikonloppuna, ja monet luulivat sitä juustokakuksi, joten kyllä tässä herkullisessa leivonnaisessa on paljon sellaista kerrosjuustokakun vivahdetta. Torttu toimii tosi hyvin tuoreiden marjojen tai vaikka hedelmäpalojen kanssa. Jotain raikasta se kuitenkin kaipaa rinnalleen”, reseptiä testannut ruokavaikuttaja Mika Rampa kertoo.

Reseptin ainekset
6 annosta
4
munaa
125 g
voita
1½ dl
sokeria
1 tl
rommiaromia
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
kevytmaitoa
2 tl
voita vuoan voiteluun
Lisäksi
250 g
tuoreita marjoja (esim. mustikka, vadelma, punaviinimarja)
1 rkl
tomusokeria

Taikatorttu – ohje:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi.
  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset, sokeri ja sulatettu voi.
  3. Lisää rommiaromi ja vaniljasokeri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  4. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Vaahdota valkuaiset kulhossa paksuksi vaahdoksi. Yhdistä seokset nostelemalla valkuaisvaahto taikinaan varovaisesti nuolijalla. Valkuaisvaahtoa saa jäädä pinnalle paloina.
  6. Vuoraa pyöreä vuoka (Ø 23 cm) leivinpaperilla niin, että paperi nousee myös reunoille. Voitele paperi kevyesti voilla.
  7. Kaada seos vuokaan ja paista 160-asteisesa uunissa noin 50 minuuttia. Tortun kuuluu jäädä hieman löysäksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  8. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla marjoilla ja ripottele päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt