Maku

Taatelisalaatti on oikea makuseikkailu – sitruunainen tahinikastike kietoo yhteen taateleiden, pistaasien, granaattiomenan ja kotijuuston maut

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Mietitikö ihanaa salaattia loppuvuoden juhlahetkiin? Se on tässä! Taatelisalaatti on pullollaan herkullisia makuja. Kvinoa, avokado ja kotijuusto tuovat salaattiin ruokaisuutta. Nappaa ohje!
GL
MU
0
0
Julkaistu 28.11.2022


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 1liha- tai kasvisliemikuutio
  • 200 gkivettömiä, pehmeitä taateleita
  • 250 gkotijuustoa
  • 2avokadoa
  • 80 gpistaaseja
  • ½granaattiomenaa
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • ½ rkurucolaa

Tahinikastike

  • 4 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 2–4 rklvettä
Tulosta

Taatelisalaatti – ohje:

  1. Keitä kvinoa liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
  2. Paloittele taatelit. Valuta ja kuutioi kotijuusto. Kuori avokadot ja poista siemenet. Paloittele avokadot. Rouhi pistaasit. Irrota granaattiomenasta siemenet. Hienonna persiljaa ja rucolaa tarvittaessa.
  3. Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  4. Sekoita kastikkeen tahini, sitruunamehu ja siirappi keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on sopivan juoksevaa. Tarjoa taatelisalaatti tahinikastikkeen kanssa.
Kommentoi »