


Taatelisalaatti on oikea makuseikkailu – sitruunainen tahinikastike kietoo yhteen taateleiden, pistaasien, granaattiomenan ja kotijuuston maut
40 min
Mietitikö ihanaa salaattia loppuvuoden juhlahetkiin? Se on tässä! Taatelisalaatti on pullollaan herkullisia makuja. Kvinoa, avokado ja kotijuusto tuovat salaattiin ruokaisuutta. Nappaa ohje!
Reseptin ainekset
5 annosta
2 dl
kvinoaa
1
liha- tai kasvisliemikuutio
200 g
kivettömiä, pehmeitä taateleita
250 g
kotijuustoa
2
avokadoa
80 g
pistaaseja
½
granaattiomenaa
½ rku
lehtipersiljaa
½ rku
rucolaa
Tahinikastike
4 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
vaahterasiirappia
2–4 rkl
vettä
Taatelisalaatti – ohje:
- Keitä kvinoa liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
- Paloittele taatelit. Valuta ja kuutioi kotijuusto. Kuori avokadot ja poista siemenet. Paloittele avokadot. Rouhi pistaasit. Irrota granaattiomenasta siemenet. Hienonna persiljaa ja rucolaa tarvittaessa.
- Kokoa salaatti sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Sekoita kastikkeen tahini, sitruunamehu ja siirappi keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on sopivan juoksevaa. Tarjoa taatelisalaatti tahinikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat