Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Taatelileipä

23.9.2010
Reseptin ainekset
16 kpl
250 g
taateleita
3 dl
vettä taateleiden keittämiseen
1 dl
öljyä
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
4 dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäleseitä
noin 8 dl
vehnäjauhoja
rasvaa vuokien voiteluun
1 dl
seesaminsiemeniä vuokien jauhottamiseen
Voiteluun
1 rkl
siirappia
½ dl
kuumaa vettä

Taatelileipä – ohje:

  1. Pilko taatelit, laita ne kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja kypsennä taateleita 10–15 minuuttia kunnes taatelit soseutuvat.
  2. Jäähdytä seosta hieman ja lisää joukkoon öljy, vesi, hiiva, suola ja ruisjauhot. Sekoita hyvin.
  3. Lisää vehnäjauhot ja -leseet vähitellen taikinaan alustaen taikina kimmoisaksi.
  4. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  5. Voitele vuoat ja jauhota ne seesaminsiemenillä. Jätä osa seesaminsiemenistä leipien päälle.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Asettele toiset 8 sämpylää sydänvuokaan ja toiset pyöreään vuokaan.
  7. Kohota vielä leipiä noin 20 minuuttia.
  8. Sekoita siirappiin vesi ja voitele leivät seoksella. Ripottele pinnalle loput seesaminsiemenistä.
  9. Paista taatelileipiä uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt