Kotivinkki

Taatelileipä

0
0

Taatelileipä

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 250 gtaateleita
  • 3 dlvettä taateleiden keittämiseen
  • 1 dlöljyä
  • 3 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlruisjauhoja
  • ½ dlvehnäleseitä
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • rasvaa vuokien voiteluun
  • 1 dlseesaminsiemeniä vuokien jauhottamiseen

VOITELUUN:

  • 1 rklsiirappia
  • ½ dlkuumaa vettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pilko taatelit, laita ne kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja kypsennä taateleita 10–15 minuuttia kunnes taatelit soseutuvat.

2. Jäähdytä seosta hieman ja lisää joukkoon öljy, vesi, hiiva, suola ja ruisjauhot. Sekoita hyvin.

3. Lisää vehnäjauhot ja -leseet vähitellen taikinaan alustaen taikina kimmoisaksi.

4. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.

5. Voitele vuoat ja jauhota ne seesaminsiemenillä. Jätä osa seesaminsiemenistä leipien päälle.

6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Asettele toiset 8 sämpylää sydänvuokaan ja toiset pyöreään vuokaan.

7. Kohota vielä leipiä noin 20 minuuttia.

8. Sekoita siirappiin vesi ja voitele leivät seoksella. Ripottele pinnalle loput seesaminsiemenistä.

9. Paista leipiä uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä