Reseptin ainekset
16 kpl
250 g
taateleita
3 dl
vettä taateleiden keittämiseen
1 dl
öljyä
3 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
4 dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäleseitä
noin 8 dl
vehnäjauhoja
rasvaa vuokien voiteluun
1 dl
seesaminsiemeniä vuokien jauhottamiseen
Voiteluun
1 rkl
siirappia
½ dl
kuumaa vettä
Taatelileipä – ohje:
- Pilko taatelit, laita ne kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja kypsennä taateleita 10–15 minuuttia kunnes taatelit soseutuvat.
- Jäähdytä seosta hieman ja lisää joukkoon öljy, vesi, hiiva, suola ja ruisjauhot. Sekoita hyvin.
- Lisää vehnäjauhot ja -leseet vähitellen taikinaan alustaen taikina kimmoisaksi.
- Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Voitele vuoat ja jauhota ne seesaminsiemenillä. Jätä osa seesaminsiemenistä leipien päälle.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi. Asettele toiset 8 sämpylää sydänvuokaan ja toiset pyöreään vuokaan.
- Kohota vielä leipiä noin 20 minuuttia.
- Sekoita siirappiin vesi ja voitele leivät seoksella. Ripottele pinnalle loput seesaminsiemenistä.
- Paista taatelileipiä uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat