Maku

Syyssadon herkkupiiras

55 min
3.7
0

Syyssadon herkkupiiras

KA
0
3.7
Teksti Irma Kärkkäinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 100 gkotijuustoa
  • 2 1/2 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlruokakermaa

Täyte

  • 1 kplpunajuurta (raasteena)
  • 4 kplporkkanaa (raasteena)
  • 50 gnaurista (raasteena)
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 rklbasilikaa

Munamaito

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa

Päälle

  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Aloita täytteen valmistamisesta. Hauduta ensin kuumalla pannulla öljytilkassa punajuuriraaste, lisää porkkana- ja naurisraaste sekä lopuksi sipulit. Lisää pannulle balsamietikka, mustapippuri sekä yrtit ja hauduta muutama minuutti. Jätä täyte jäähtymään pannulle.

Pyöräytä pohjaa varten pehmeä voi ja kotijuusto monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää leivinjauhe-spelttijauhoseos sekä kerma massaan ja sekoita nopeasti aineet keskenään. Kumoa taikina piirasvuoan pohjalle ja levitä vuoan reunoille ja pohjalle jauhotetuin käsin.

Sekoita keskenään maito ja munat. Kumoa kasvistäyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle homejuustomurut. Kaada päälle munamaito. Paista syyssadon herkkupiirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa syyssadon herkkupiiras haaleana vihersalaatin kera tai kahvipöydän pikkusuolaisena.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä