Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syyssadon herkkupiiras

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
19.11.2006
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
100 g
kotijuustoa
2 1/2 dl
spelttijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
ruokakermaa
Täyte
1 kpl
punajuurta (raasteena)
4 kpl
porkkanaa (raasteena)
50 g
naurista (raasteena)
2 kpl
sipulia (hienonnettuna)
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 rkl
basilikaa
Munamaito
2 dl
kevytmaitoa
3 kpl
munaa
Päälle
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)

Aloita täytteen valmistamisesta. Hauduta ensin kuumalla pannulla öljytilkassa punajuuriraaste, lisää porkkana- ja naurisraaste sekä lopuksi sipulit. Lisää pannulle balsamietikka, mustapippuri sekä yrtit ja hauduta muutama minuutti. Jätä täyte jäähtymään pannulle.

Pyöräytä pohjaa varten pehmeä voi ja kotijuusto monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää leivinjauhe-spelttijauhoseos sekä kerma massaan ja sekoita nopeasti aineet keskenään. Kumoa taikina piirasvuoan pohjalle ja levitä vuoan reunoille ja pohjalle jauhotetuin käsin.

Sekoita keskenään maito ja munat. Kumoa kasvistäyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle homejuustomurut. Kaada päälle munamaito. Paista syyssadon herkkupiirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoa syyssadon herkkupiiras haaleana vihersalaatin kera tai kahvipöydän pikkusuolaisena.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt