Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syyrialainen pitaleipä

1 h 25 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 35 min

Pitaleipä muodostaa paistettaessa onton taskun, joka on kuin luotu täytettäväksi. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja tai kikherneitä, kasviksia ja kastikkeita. 

30.3.2017
Reseptin ainekset
8 kpl
20 g
hiivaa
3 dl
vettä
1/2 dl
rypsiöljyä
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
7 1/2 dl
vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta sekaan jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.

Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa kahdeksaan palaan. Pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi. Kauli palat noin 5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi ja nosta leivinpaperille.

Pane pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Vedä leivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja nosta uuniin noin 5 minuutiksi.

Ota pitat uunista ja jäähdytä.

VINKKI Pitaleipä on mahtava ateria lihan, kalan, kasvisten tai juustojen sekä salaatin ja tsatsikin tai hummuksen kanssa. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja, kebablastuja, savukalaa, avokadoa tai kikherneitä ja oliiveja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt