Syyrialainen pitaleipä

1 h 25 min
5
0

Syyrialainen pitaleipä

MA
MU
VE
0
5
Pitaleipä muodostaa paistettaessa onton taskun, joka on kuin luotu täytettäväksi. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja tai kikherneitä, kasviksia ja kastikkeita. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 20 ghiivaa
  • 3 dlvettä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN35 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta sekaan jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.

Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa kahdeksaan palaan. Pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi. Kauli palat noin 5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi ja nosta leivinpaperille.

Pane pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Vedä leivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja nosta uuniin noin 5 minuutiksi.

Ota pitat uunista ja jäähdytä.

VINKKI Pitaleipä on mahtava ateria lihan, kalan, kasvisten tai juustojen sekä salaatin ja tsatsikin tai hummuksen kanssa. Kokeile täytteeksi ainakin falafeleja, kebablastuja, savukalaa, avokadoa tai kikherneitä ja oliiveja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä