


Syreeniskonssit
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Syreenisattumat muuntavat skonssit kesäiseksi herkuksi. Skonssit ovat parhaimmillaan ihan tuoreina.
Reseptin ainekset
8 palaa
Skonssitaikina
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
125 g
voita
1
muna
1 3/4 dl
kuohukermaa
2 dl
syreenin kukkia
Päälle
1
muna
1 rkl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
1/2 dl
syreenin kukkia
Koristelu
75 g
valkosuklaata
syreenin kukkia
Syreeniskonssit – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi pehmeäksi ja sekoita joukkoon kuivat aineet. Sekoita muna ja kerma keskenään. Lisää voi-jauhoseokseen kosteat aineet ja kukat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Taputtele taikina ympyräksi (Ø noin 30 cm) ja leikkaa se kahdeksaan sektoriin.
- Sekoita keskenään muna ja kerma, voitele skonssit seoksella ja ripottele pinnalle sokeria. Painele päälle syreenin kukkia.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Valuta suklaata syreeniskonsseille raidoiksi. Viimeistele syreenin kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat