0(0)
Syreeniskonssit
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Syreenisattumat muuntavat skonssit kesäiseksi herkuksi. Skonssit ovat parhaimmillaan ihan tuoreina.
Julkaistu 15.6.2017
Maku
Reseptin ainekset
8 palaa
Skonssitaikina
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
125 gvoita
1 kplmuna
1 3/4 dlkuohukermaa
2 dlsyreenin kukkia
Päälle
1 kplmuna
1 rklkuohukermaa
2 rklsokeria
1/2 dlsyreenin kukkia
Koristelu
75 gvalkosuklaata
syreenin kukkia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi pehmeäksi ja sekoita joukkoon kuivat aineet. Sekoita muna ja kerma keskenään. Lisää voi-jauhoseokseen kosteat aineet ja kukat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Taputtele taikina ympyräksi (Ø noin 30 cm) ja leikkaa se kahdeksaan sektoriin.

Sekoita keskenään muna ja kerma, voitele skonssit seoksella ja ripottele pinnalle sokeria. Painele päälle syreenin kukkia.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Valuta suklaata syreeniskonsseille raidoiksi. Viimeistele syreenin kukilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.