Syreeniskonssit

30 min
0
0

Syreeniskonssit

Syreenisattumat muuntavat skonssit kesäiseksi herkuksi. Skonssit ovat parhaimmillaan ihan tuoreina.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Skonssitaikina

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 125 gvoita
  • 1 kplmuna
  • 1 3/4 dlkuohukermaa
  • 2 dlsyreenin kukkia

Päälle

  • 1 kplmuna
  • 1 rklkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 dlsyreenin kukkia

Koristelu

  • 75 gvalkosuklaata
  • syreenin kukkia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi pehmeäksi ja sekoita joukkoon kuivat aineet. Sekoita muna ja kerma keskenään. Lisää voi-jauhoseokseen kosteat aineet ja kukat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Taputtele taikina ympyräksi (Ø noin 30 cm) ja leikkaa se kahdeksaan sektoriin.

Sekoita keskenään muna ja kerma, voitele skonssit seoksella ja ripottele pinnalle sokeria. Painele päälle syreenin kukkia.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Valuta suklaata syreeniskonsseille raidoiksi. Viimeistele syreenin kukilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä