Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syötävä onnenpotku

Sujauta näkkileipähevosenkengät servietinpidikkeisiin ja korista niillä juhlapöytä.

6.4.2010
Reseptin ainekset
25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ dl
rypsiöljyä
2 tl
kuivattua rakuunaa
½ tl
suolaa
3 dl
ruisjauhoja
6 dl
vehnäjauhoja

1. Liuota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, rakuuna ja suola.

2. Lisää jauhot pienissä erissä ja alusta taikina tasaiseksi.

3. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi, noin 3–4 millimetrin paksuiseksi levyksi.

4. Leikkaa terävällä veitsellä ruokailijoiden määrän verran hevosenkengän muotoisia taikinapaloja. Saat hyvän muotin, kun kopioit kartongille tinakengän.

5. Painele kenkiin koristereikiä. Paista kenkiä uunin keskiritilätasolla 250 asteessa 4–5 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6. Muotoile kengistä ylijäänyt taikina palloksi, kauli ohueksi levyksi ja jaa taikinapyörällä pitkulaisiksi paloiksi. Paista kuten hevosenkengät, paloittele jäähtyneenä näkkileipäpaloiksi ja pakkaa paperipussiin.

Katso myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt