Kotivinkki

Kattaus koreaksi

Kattaus koreaksi

Juhlaruoka saa arvoisensa raamit, kun kattaus on kohdillaan.
Teksti Natalia Rehbinder
Mainos

Kata kerroksittain Jalalliset vadit, erikokoiset astiat ja esineet tuovat rytmiä kattaukseen. Kerrosvadin voi myös koota erikokoisista jalallisista vadeista.

Näyttävyyttä tasoeroilla Tasoeroilla teet noutopöydästä mielenkiintoisen ja näyttävän näköisen. Voit tehdä isoon noutopöytään erikorkuisia tasoja paksuista kirjoista tai laatikoista. Peitä tasot liinalla ja asettele astiat näyttävästi.

Liinaleikkiä Pitkä pöytäliina on aina juhlava, mutta myös kakkupaperit ja tapetinpalat käyvät mainiosti liinasta.

Kukkaloistoa Hauskat koristeet ja kukat tuovat pöytään iloa ja eloa. Aseta kukat niin, että niiden yli on helppo keskustella ja että ne eivät peitä tarjottavia. Irtokukilla somistat lautaset ja tarjoiluastiat.

Ihanasti eriparia Omintakeisilla yksityiskohdilla luot tunnelmaa: tee lasimerkit pelikorteista, paikkakortit vanhoista valokuvista ja serviettirenkaat eriparisista rihkamakoruista.

Maksimoi tila Panosta jatkettavaan tai klaffipöytään. Pinottavat tuolit antavat tarvittaessa tilaa. Lainaa naapurilta apupöytä ja pyydä samalla mukaan juhlimaan.

Kahden kattaus Kun tilaa on niukasti, hajauta tarjoilu. Kata juomabuffet eteiseen, astiat ja alkupalat sohvapöydälle, pääruoka ruokapöydälle, kahvit ja kakut keittiöön kahvinkeittimen viereen.

Tee kuppikunnat Asettele tuoliryhmiä eripuolille huonetta. Näin varmistat, että keskustelu soljuu vilkkaasti ympäriinsä.

Kuva Jeppe Tuomainen

Katso myös:

Julkaistu: 12.5.2010