Juhlakattaus tuo tarjoiluihin viimeisen silauksen – poimi 8 vinkkiä kauniiseen ja toimivaan kattaukseen
Tee itse
Juhlakattaus tuo tarjoiluihin viimeisen silauksen – poimi 8 vinkkiä kauniiseen ja toimivaan kattaukseen
Juhlakattaus viimeistelee juhlien teeman. Suunnittelussa voi päästää luovuuden valloilleen, kunhan pitää kiinni kattauksen toimivuudesta.
12.5.2010
 |
Kotivinkki

Kata kerroksittain

Juhlakattaukseen sopivat hyvin jalalliset vadit, erikokoiset astiat ja muut esineet, jotka tuovat rytmiä kattaukseen. Kerrosvadin voi myös koota erikokoisista jalallisista vadeista.

Näyttävyyttä tasoeroilla

Tasoeroilla teet noutopöydästä mielenkiintoisen ja näyttävän näköisen. Voit tehdä isoon noutopöytään erikorkuisia tasoja paksuista kirjoista tai laatikoista. Peitä tasot liinalla ja asettele astiat näyttävästi.

Liinaleikkiä

Pitkä pöytäliina on aina juhlava, mutta myös kakkupaperit ja tapetinpalat käyvät mainiosti liinasta.

Kukkaloistoa

Hauskat koristeet ja kukat tuovat pöytään iloa ja eloa. Aseta kukat niin, että niiden yli on helppo keskustella ja että ne eivät peitä tarjottavia. Irtokukilla somistat lautaset ja tarjoiluastiat.

Ihanasti eriparia

Omintakeisilla yksityiskohdilla luot tunnelmaa: tee lasimerkit pelikorteista, paikkakortit vanhoista valokuvista ja serviettirenkaat eriparisista rihkamakoruista.

Maksimoi tila

Panosta jatkettavaan tai klaffipöytään. Pinottavat tuolit antavat tarvittaessa tilaa. Lainaa naapurilta apupöytä ja pyydä samalla mukaan juhlimaan.

Kahden kattaus

Kun tilaa on niukasti, hajauta tarjoilu. Kata juomabuffet eteiseen, astiat ja alkupalat sohvapöydälle, pääruoka ruokapöydälle, kahvit ja kakut keittiöön kahvinkeittimen viereen.

Tee kuppikunnat

Asettele tuoliryhmiä eripuolille huonetta. Näin varmistat, että keskustelu soljuu vilkkaasti ympäriinsä.

Kommentoi »