Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.9.2013

Syksyinen suppis-juurespiiras
Reseptin ainekset (25 palaa)
Pohja
- 500 gperunasosetta (tai juuressosetta)
- 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 5 dlhiivaleipäjauhoja
- 1 dlruisjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlbasilikaa
- 1 tlsuolaa
Täyte
- 15 dlsuppilovahveroita
- 170 gpekonia
- 200 glanttua (raastettuna)
- 200 gporkkanaa (raastettuna)
- 2 kplpunasipulia (suikaloituna)
- 180 gsulatejuustoa (leppäsavu)
- 3 kplmunaa
- 1 tltimjamia
- 1 tlbasilikaa
- 1/2 tlmustapippuria
Päälle
- 75 gjuustoa (leppäsavu, raasteena)
Sekoita juuressose ja rasva kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.
Pudista ja paloittele sienet. Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.
Suikaloi pekoni. Paahda pekonit pannulla kevyesti. Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat. Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.
Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle juusto. Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
- Kaupoissa myytävä valmis juuressose helpottaa ja nopeuttaa piiraspohjan valmistamista.