Maku

Syksyinen suppis-juurespiiras

1 h 20 min
3.8
1

Syksyinen suppis-juurespiiras

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 500 gperunasosetta (tai juuressosetta)
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlbasilikaa
  • 1 tlsuolaa

Täyte

  • 15 dlsuppilovahveroita
  • 170 gpekonia
  • 200 glanttua (raastettuna)
  • 200 gporkkanaa (raastettuna)
  • 2 kplpunasipulia (suikaloituna)
  • 180 gsulatejuustoa (leppäsavu)
  • 3 kplmunaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Päälle

  • 75 gjuustoa (leppäsavu, raasteena)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet. Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni. Paahda pekonit pannulla kevyesti. Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat. Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle juusto. Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

  • Kaupoissa myytävä valmis juuressose helpottaa ja nopeuttaa piiraspohjan valmistamista.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä