3,8(17)
Syksyinen suppis-juurespiiras
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Julkaistu 11.9.2013
Maku
Reseptin ainekset 25 palaa
Pohja
500 gperunasosetta (tai juuressosetta)
1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
5 dlhiivaleipäjauhoja
1 dlruisjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlbasilikaa
1 tlsuolaa
Täyte
15 dlsuppilovahveroita
170 gpekonia
200 glanttua (raastettuna)
200 gporkkanaa (raastettuna)
2 kplpunasipulia (suikaloituna)
180 gsulatejuustoa (leppäsavu)
3 kplmunaa
1 tltimjamia
1 tlbasilikaa
1/2 tlmustapippuria
Päälle
75 gjuustoa (leppäsavu, raasteena)

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet. Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni. Paahda pekonit pannulla kevyesti. Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat. Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle juusto. Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

  • Kaupoissa myytävä valmis juuressose helpottaa ja nopeuttaa piiraspohjan valmistamista.
1 kommentti