


Syksyinen suppis-juurespiiras
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
500 g
perunasosetta (tai juuressosetta)
1 1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
5 dl
hiivaleipäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
basilikaa
1 tl
suolaa
Täyte
15 dl
suppilovahveroita
170 g
pekonia
200 g
lanttua (raastettuna)
200 g
porkkanaa (raastettuna)
2 kpl
punasipulia (suikaloituna)
180 g
sulatejuustoa (leppäsavu)
3 kpl
munaa
1 tl
timjamia
1 tl
basilikaa
1/2 tl
mustapippuria
Päälle
75 g
juustoa (leppäsavu, raasteena)
Sekoita juuressose ja rasva kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.
Pudista ja paloittele sienet. Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.
Suikaloi pekoni. Paahda pekonit pannulla kevyesti. Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.
Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat. Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.
Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle juusto. Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
- Kaupoissa myytävä valmis juuressose helpottaa ja nopeuttaa piiraspohjan valmistamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat