Maku

Syksyinen sosekeitto

45 min
KA
LA
MA
MU
3.28
3


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glanttua
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplomenaa
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (kauramaitopohjaista, GoGreen)
  • 2 tlsiirappia
  • 1 tlrakuunaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Ruiskrutongit

  • 4 kplpiimälimppuviipaletta
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat, sipuli ja omena. Kumoa lantut, porkkanat ja sipulit kiehuvaan kasvisliemeen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää omenat ja keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma, siirappi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Paloittele ruislimppuviipaleet kuutioiksi ja paista ne öljyssä rapeiksi. Tarjoa krutongit syksyisen sosekeiton kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.28