Sydänkeksit

2 h 45 min
4.5
1

Sydänkeksit

Suloiset sydänkeksit ovat äitienpäivän paras yllätys! Inkivääri antaa keksitaikinalle potkun ja maissitärkkelys kielenvievän mureuden. Paista marmoroidut sydänkeksit etukäteen ja pakkaa kauniiseen rasiaan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Keksitaikina

  • 200 gvoita (kylmää)
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 1 dlmaissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlinkivääriä (jauhettua)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • 1/2–1 tlelintarvikeväriä (punaista geeliväriä, esim. Dr. Oetker Gel Colours)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista sydänkeksit näin:

Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää muut ainekset munaa ja elintarvikeväriä lukuun ottamatta.

Nypi taikina murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahtia. Värjää toinen puoli taikinasta punaisella geelivärillä niin, että taikina saa reilusti väriä.

Muotoile värjätty ja värjäämätön taikina tangoiksi ja kääri ne löyhälle rullalle toistensa lomaan. Taputtele taikina levyksi. Taikina saa jäädä marmoroituneeksi, älä sekoita taikinasta tasaväristä.

Nosta taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pienellä sydänmuotilla taikinakuvioita. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä melko vaaleita. 

Jäähdytä sydänkeksit ritilällä. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä