


Sydänkeksit
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Suloiset sydänkeksit ovat juhlapäivän paras yllätys! Inkivääri antaa keksitaikinalle potkun ja maissitärkkelys kielenvievän mureuden. Paista marmoroidut sydänkeksit etukäteen ja pakkaa kauniiseen rasiaan.
Reseptin ainekset
40 kpl
Keksitaikina
200 g
voita (kylmää)
3 1/2 dl
vehnäjauhoja (noin)
1 dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 dl
sokeria
3/4 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
inkivääriä (jauhettua)
1/4 tl
suolaa
1 kpl
munaa
Lisäksi
1/2–1 tl
elintarvikeväriä (punaista geeliväriä, esim. Dr. Oetker Gel Colours)
Sydänkeksit – ohje:
- Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää muut ainekset munaa ja elintarvikeväriä lukuun ottamatta.
- Nypi sydänkeksien taikina murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahtia. Värjää toinen puoli taikinasta punaisella geelivärillä niin, että taikina saa reilusti väriä.
- Muotoile värjätty ja värjäämätön taikina tangoiksi ja kääri ne löyhälle rullalle toistensa lomaan. Taputtele taikina levyksi. Sydänkeksien taikina saa jäädä marmoroituneeksi, älä sekoita taikinasta tasaväristä.
- Nosta taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.
- Kauli taikina jauhojen avulla ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pienellä sydänmuotilla taikinakuvioita. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta melko vaaleita.
- Jäähdytä sydänkeksit ritilällä. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat