4,1(8)
Sydänkeksit
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Suloiset sydänkeksit ovat juhlapäivän paras yllätys! Inkivääri antaa keksitaikinalle potkun ja maissitärkkelys kielenvievän mureuden. Paista marmoroidut sydänkeksit etukäteen ja pakkaa kauniiseen rasiaan.
2.5.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
40 kpl
Keksitaikina
200 gvoita (kylmää)
3 1/2 dlvehnäjauhoja (noin)
1 dlmaissitärkkelystä (Maizena)
1 dlsokeria
3/4 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlinkivääriä (jauhettua)
1/4 tlsuolaa
1 kplmunaa
Lisäksi
1/2–1 tlelintarvikeväriä (punaista geeliväriä, esim. Dr. Oetker Gel Colours)

Valmista sydänkeksit näin:

Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää muut ainekset munaa ja elintarvikeväriä lukuun ottamatta.

Nypi sydänkeksien taikina murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahtia. Värjää toinen puoli taikinasta punaisella geelivärillä niin, että taikina saa reilusti väriä.

Muotoile värjätty ja värjäämätön taikina tangoiksi ja kääri ne löyhälle rullalle toistensa lomaan. Taputtele taikina levyksi. Sydänkeksien taikina saa jäädä marmoroituneeksi, älä sekoita taikinasta tasaväristä.

Nosta taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pienellä sydänmuotilla taikinakuvioita. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta melko vaaleita. 

Jäähdytä sydänkeksit ritilällä. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.