Maku

Svarfvarsin gazpacho

3 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
3 h
KA
LA
MA
MU
3.3
0


Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplpunaista paprikaa
  • 1000 gtomaattia (kypsiä)
  • 1 kplkurkkua
  • 3 dllehtiselleriä (vartta silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 50 ghiivaleipäviipaletta (kuivahtanutta)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tltabascoa

Lisäksi

  • tarjoiluun jääpaloja
Tulosta

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta paprikat uunipannulle kupera puoli ylöspäin. Paahda 220-asteisessa uunissa kunnes kuori on saanut tummaa väriä. Anna paprikoiden jäähtyä ja kuori ne.

Paloittele paprikat, tomaatit, kurkku ja sellerit. Hienonna valkosipulit ja chili. Pane ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi. Murenna joukkoon leipää ja anna koneen käydä hetken.

Anna gazpachokeiton tekeytyä kylmässä muutama tunti, mielellään yön yli.

Mausta gazpachokeitto suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.

  • Aurinkoisen kesäpäivän kruunaa kylmä vihanneskeitto, gazpacho. Se kannattaa valmistaa jo edellispäivänä, jolloin maut ehtivät tasaantua.
MITÄ PIDIT?
3.33
Kommentoi »