


Joulukala silakoista
Suutarinlohi on joulun kalapöydän tähti – katso perinteinen resepti
36 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 36 h 0 min
Suutarinlohi valmistetaan silakkafileistä, jotka ensin suolataan ja säilötään sitten makean mausteiseen etikkaliemeen. Nauti kylmänä alkuruokana tai leivän päällä!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
tuoreita silakkafileitä
1 dl
karkeaa suolaa
Liemi
1 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
Lisäksi
1
porkkana
1
punasipuli
1 tl
kokonaisia maustepippureita
1–2
laakerinlehteä
Suutarinlohi – ohje:
- Huuhdo silakkafileet kylmän veden alla. Valuta tai kuivaa ne.
- Lado silakkafileet avonaisina vuokaan tai kulhoon nahkapuoli alaspäin ja ripottele väliin sekä pinnalle karkeaa suolaa. Peitä kelmulla ja anna suolaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Anna liemen jäähtyä.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös sipuli.
- Huuhtele fileistä ylimääräinen suola pois ja valuta fileet. Kääri ne napakasti rullalle nahkapuoli ulospäin.
- Lado silakkarullat, porkkanaviipaleet ja sipulirenkaat sekä maustepippurit ja laakerinlehdet lasipurkkiin kerroksittain. Kaada liemi päälle. Anna suutarinlohen maustua kylmässä vähintään vuorokausi, mielellään pari päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat