Maku

Suussasulava savusiikamousse

2 h 15 min
GL
MU
0
0

Savusiikamousse on ihanan pehmeä ja raikas alkupala juhlapöytään.
Tulosta
Teksti Oula Hänninen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplliivatelehteä
  • 200 gsavustettua siikaa
  • 150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä eli noin 10 minuuttia.

Hienonna savusiika ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.

Lisää kuivaksi puristettu ja kiehuavaan vesitilkkaan sulatettu liivatelehti koko ajan sekoittaen kalasoseen joukkoon.

Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen.

Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0