Maku

Suussasulava savusiikamousse

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Savusiikamousse on ihanan pehmeä ja raikas alkupala juhlapöytään.
GL
MU
5
0


Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplliivatelehteä
  • 200 gsavustettua siikaa
  • 150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
Tulosta

Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä eli noin 10 minuuttia.

Hienonna savusiika ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.

Lisää kuivaksi puristettu ja kiehuavaan vesitilkkaan sulatettu liivatelehti koko ajan sekoittaen kalasoseen joukkoon.

Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen.

Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »