5(1)
Suussasulava savusiikamousse
Gluteeniton
Munaton
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h
Savusiikamousse on ihanan pehmeä ja raikas alkupala juhlapöytään.
14.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kplliivatelehteä
200 gsavustettua siikaa
150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
3 dlkuohukermaa
1/2 tlsuolaa
4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Savusiikamousse – ohje:

  1. Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä eli noin 10 minuuttia.
  2. Hienonna savusiika ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.
  3. Lisää kuivaksi puristettu ja kiehuavaan vesitilkkaan sulatettu liivatelehti koko ajan sekoittaen kalasoseen joukkoon.
  4. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen.
  5. Mausta savusiikamousse suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo