Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Hävikkiriisi käyttöön

Sushivohveli tehdään keitetystä riisistä vohveliraudalla – rapea herkku saa päälleen sushista tutut täytteet

20 min

Sushivohvelit ovat ihana rapea herkku, johon uppoaa eilisen ylijäämäriisi. Kokoa päälle lohta, sushi-inkivääriä ja kurkkua. Kasvisversion teet helposti marinoidusta tofusta.

6.11.2024
Reseptin ainekset
2 annosta
4 dl
keitettyä riisiä (basmati/jasmin/sushi)
1
levy norilevää
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyälisäksi
200 g
lohta
½
kurkku
1 rkl
sushi-inkivääriä
½ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
1
limen mehu
1 dl
majoneesia
1 tl
wasabia
Lisäksi
1 dl
soijakastiketta

Sushivohvelit – ohje:

  1. Sekoita kylmän keitetyn riisin joukkoon hienonnettu merilevälevy ja etikka.
  2. Leikkaa lohi ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Laita ne ja sushi- inkivääri kulhoon, mausta suolalla, sokerilla ja limenmehulla. Yhdistä toisessa kulhossa majoneesi ja wasabi.
  3. Voitele kuumennettu vohvelirauta kevyesti öljyllä ja lisää 2 dl riisiä raudalle. Levitä riisi tasaisesti ja paista 3–4 minuuttia. Paista toinen vohveli samoin.
  4. Levitä majoneesi riisivohveleille, lusikoi päälle maustettua kalaa ja kurkkua. Tarjoa sushivohveleiden kanssa soijakastiketta.

Vinkki!

Jos teet riisivohvelit pitkäjyväisestä riisistä, sekoita joukkoon muna.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt