


Hävikkiriisi käyttöön
Sushivohveli tehdään keitetystä riisistä vohveliraudalla – rapea herkku saa päälleen sushista tutut täytteet
20 min
Sushivohvelit ovat ihana rapea herkku, johon uppoaa eilisen ylijäämäriisi. Kokoa päälle lohta, sushi-inkivääriä ja kurkkua. Kasvisversion teet helposti marinoidusta tofusta.
Reseptin ainekset
2 annosta
4 dl
keitettyä riisiä (basmati/jasmin/sushi)
1
levy norilevää
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyälisäksi
200 g
lohta
½
kurkku
1 rkl
sushi-inkivääriä
½ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
1
limen mehu
1 dl
majoneesia
1 tl
wasabia
Lisäksi
1 dl
soijakastiketta
Sushivohvelit – ohje:
- Sekoita kylmän keitetyn riisin joukkoon hienonnettu merilevälevy ja etikka.
- Leikkaa lohi ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Laita ne ja sushi- inkivääri kulhoon, mausta suolalla, sokerilla ja limenmehulla. Yhdistä toisessa kulhossa majoneesi ja wasabi.
- Voitele kuumennettu vohvelirauta kevyesti öljyllä ja lisää 2 dl riisiä raudalle. Levitä riisi tasaisesti ja paista 3–4 minuuttia. Paista toinen vohveli samoin.
- Levitä majoneesi riisivohveleille, lusikoi päälle maustettua kalaa ja kurkkua. Tarjoa sushivohveleiden kanssa soijakastiketta.
Vinkki!
Jos teet riisivohvelit pitkäjyväisestä riisistä, sekoita joukkoon muna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat