


Sushit suomalaisittain
Huuhtele suurimot lävikössä kylmän veden alla ja kumoa ne kattilaan. Mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna vetäytyä hetki.
Liuota etikkaan sokeri ja suola. Levitä suurimot laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos kädenlämpöisten suurimoiden joukkoon sekoittaen. Peitä seos ja anna vetäytyä hetken.
Leikkaa lohi, kurkku ja kuoritut porkkanat pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Pane merilevälevy (nori) alustalle kiiltävä puoli alaspäin. Bambumatto on kätevä makien rullaamisessa, mutta näppärä pärjää käsinkin. Levitä päälle vajaan sentin kerros riisi-ohraa kostutetuin käsin.
Painele muutamia senttejä laidasta keskelle päin pitkä vako ja levitä siihen ohut kerros piparjuuritahnaa ja sen päälle lohi- ja kasvissuikaleita. Pyöritä levy tiukalle rullalle. Nosta valmiit rullat jääkaappiin vetäytymään.
Leikkaa rullat juuri ennen tarjoilua terävällä veitsellä 2 cm:n viipaleiksi. (Kostuta veistä välillä kylmässä vedessä.) Syö sushit kastamalla ne soijakastikkeeseen.