Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sushit suomalaisittain

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
50 kpl
Sushiriisi
3 dl
puuroriisiä (Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa)
12 dl
vettä
3 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
2 1/2 tl
suolaa
Rulliin
200 g
kylmäsavustettua kirjolohta
200 g
kurkkua
2 kpl
porkkanaa
6 g
merilevää (6 norileväarkkia)
50 g
piparjuuritahnaa
Lisäksi
soijakastiketta

Huuhtele suurimot lävikössä kylmän veden alla ja kumoa ne kattilaan. Mittaa joukkoon kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna vetäytyä hetki.

Liuota etikkaan sokeri ja suola. Levitä suurimot laakeaan kulhoon ja kaada etikkaseos kädenlämpöisten suurimoiden joukkoon sekoittaen. Peitä seos ja anna vetäytyä hetken.

Leikkaa lohi, kurkku ja kuoritut porkkanat pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Pane merilevälevy (nori) alustalle kiiltävä puoli alaspäin. Bambumatto on kätevä makien rullaamisessa, mutta näppärä pärjää käsinkin. Levitä päälle vajaan sentin kerros riisi-ohraa kostutetuin käsin.

Painele muutamia senttejä laidasta keskelle päin pitkä vako ja levitä siihen ohut kerros piparjuuritahnaa ja sen päälle lohi- ja kasvissuikaleita. Pyöritä levy tiukalle rullalle. Nosta valmiit rullat jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa rullat juuri ennen tarjoilua terävällä veitsellä 2 cm:n viipaleiksi. (Kostuta veistä välillä kylmässä vedessä.) Syö sushit kastamalla ne soijakastikkeeseen.

Voit käyttää savulohen tilalla kylmäsavusiikaa tai savumuikkuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt