Maku

Sushikakku – tee japanilainen herkku uudella tavalla

2 h
5
1

Sushikakku – tee japanilainen herkku uudella tavalla

Sama maku, eri muoto! Sushikakun valmistus on nopeampaa kuin normaalien sushien. Tämä kakku sopii hyvin vaikka kevään juhliin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

valmista sushiriisiä

  • 2 annosta (katso erillinen ohje)

Avokadotäyte

  • 3 kplavokadoa
  • 0,5 dlsitruunamehua
  • 1-2 tlwasabitahnaa
  • 1 tlsuolaa

Lohitäyte

  • 500 glohta

Väliin

  • 2-3 rklseesaminsiemeniä
  • 4 0merilevää ((nori))

Koristeeksi

  • wasabi-rucolaa
  • merileväkaviaaria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Valmista ensin sushiriisi tämän ohjeen mukaan http://www.maku.fi/reseptit/sushiriisi-1 Poista lohesta nahka ja muut rasvaiset kohdat. Paloittele lohi noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioksi. Lisää lohipaloihin seesaminsiemenet ja laita se jääkaappiin odottamaan. Laita kuoritut avokadot tehosekoittimeen ja kaada päälle sitruunamehu. Anna seoksen pyöriä niin kauan kunnes se on tasaisen samettista. Mausta wasabilla ja suolalla. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa merilevälevyistä (nori) irtopohjavuoan avulla pyöreitä levyjä 4 kpl. Laita irtopohjavuoan pohjalle ensin leivinpaperia ja sitten pyöreäksi leikattu nori. Jaa sushiriisi kahteen osaan ja laita puolet siitä tasaisesti merilevän päälle. Asettele riisin päälle toinen merilevälevy ja painele tiiviiksi. Lisää seuraavaksi avokadotahnasta puolet ja levitä tasaiseksi. Lisää tämän päälle puolet lohikuutioista ja toista edellinen (merilevä, sushiriisi, merilevä, avokadotahna, lohi) Koristele sushikakku wasabirucolalla ja mustalla merilevävalmisteella. Tarjoile soijan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä