4,4(17)
Sushikakku
13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 12 h
Sushifanin juhlissa voileipäkakkukin maistuu sushille! Leipäpohja maustetaan seesamilla, lohi-avokadotäyte saa makua garista ja wasabista. Kakun kruunaa tietysti riisikerros. Ihanan erilainen ja raikas kakku!
Julkaistu 2.5.2011
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
Pohja
4 ruisleipäviipaletta (murusteltuna)
1/2 dlseesaminsiemeniä (paahdettuna)
3 rklvoita (sulatettuna)
Väliin
2 tlwasabitahnaa
Täyte 1
200 ggraavilohta (kuutioituna)
1 avokado (kuutioituna)
50 gpurjoa (silputtuna)
2 rklhillottua inkivääriä (garia hienonnettuna)
1 rklsitruunamehua
1 tlwasabitahnaa
Täyte 2
1 1/2 dlsushiriisiä
2 dlvettä
2 rklriisiviinietikkaa
1 1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
Koristelu
100 ggraavilohta
3 rklhillottua inkivääriä
1/2 kevätsipulia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja kääntele jäähtyneen riisin joukkoon.

Vuoraa Ø 17 cm vuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita leipämurut, seesaminsiemenet ja rasva keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle. Sipaise päälle wasabia.

Sekoita lohi, avokado ja purjo keskenään. Mausta seos garilla, sitruunamehulla ja wasabilla. Levitä kalatäyte vuokaan.

Tasoittele riisi pinnalle.

Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele sushikakku lohiruusukkeilla, garilla ja kevätsipulisilpulla.

•Tee kakku Ø 24 cm vuokaan 1 1/2-kertaisena.

Kommentoi »