Maku

Sushikakku

13 h 30 min
4.6
0

Sushikakku

Sushifanin juhlissa voileipäkakkukin maistuu sushille! Leipäpohja maustetaan seesamilla, lohi-avocadotäyte saa makua garista sekä wasabista ja kakun kruunaa tietysti riisikerros. Ihanan erilainen ja raikas kakku!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 kplruisleipäviipaletta (murusteltuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä (paahdettuna)
  • 3 rklvoita (sulatettuna)

Väliin

  • 2 tlwasabitahnaa

Täyte 1

  • 200 ggraavilohta (kuutioituna)
  • 1 kplavokadoa (kuutioituna)
  • 50 gpurjoa (silputtuna)
  • 2 rklhillottua inkivääriä (garia hienonnettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlwasabitahnaa

Täyte 2

  • 1 1/2 dlsushiriisiä
  • 2 dlvettä
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 1 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Koristeluun

  • 100 ggraavilohta
  • 3 rklhillottua inkivääriä
  • 1/2 kplkevätsipulia

Tee näin

13 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN12 h

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja kääntele jäähtyneen riisin joukkoon.

Vuoraa Ø 17 cm vuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita leipämurut, seesaminsiemenet ja rasva keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle. Sipaise päälle wasabia.

Sekoita lohi, avokado ja purjo keskenään. Mausta seos garilla, sitruunamehulla ja wasabilla. Levitä kalatäyte vuokaan.

Tasoittele riisi pinnalle.

Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele sushikakku lohiruusukkeilla, garilla ja kevätsipulisilpulla.

Vinkki!

•Tee kakku Ø 24 cm vuokaan 1 1/2-kertaisena.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä