Kotivinkki

Akuuttiin sushihimoon! Sushikääröt ovat arki-illan oikotie onneen

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Sushikääröt syntyvät nopeammin kuin nigirit ja makirullat, sillä niissä ohitetaan sushin teon työläimmät vaiheet. Nyt jokainen saa kasata oman näköisensä tötterön ruokapöydässä. Piilota pikasushiin muun muassa marinoitua lohta, porkkanaa ja avokadoa!
GL
MA
0
0
Julkaistu: 25.1.2021


Ainekset (4 annosta)

Marinoitu lohi

  • 400 gruodotonta lohifileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl yuzu ponzu -kastiketta

Riisi

  • 3 dltäysjyväriisiä
  • 1 rklmiriniä
  • 2 rklmajoneesia

Lisäksi

  • 1iso porkkana
  • ¼kurkkua
  • 2avokadoa
  • 10retiisiä
  • 5 dlrapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
  • 8merileväarkkia
  • 2 dlversoja
  • soijaa

Wasabimajoneesi

  • 1 dlmajoneesia
  • 1–2 tl wasabia
Tulosta

Sushikääröt valmistuvat näin:

  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita suola ja ponzu-kastike joukkoon. Anna marinoitua kylmässä riisin kypsymisen ajan.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna riisin jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään mirin-kastike ja majoneesi ja kääntele seos riisin joukkoon.
  3. Kuori porkkana ja leikkaa se ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokadot ja retiisit. Leikkaa salaatti suikaleiksi. Pane kasvikset omiin lohkoihinsa tarjoiluvadille. Leikkaa merileväarkit saksilla puoliksi. Mausta majoneesi wasabilla.
  4. Ota leväarkki kämmenelle, painele siihen ohut kerros riisiä ja lisää muut täytteet. Kääri tötteröksi ja pirskota soijaa mausteeksi.

Vinkki!

Täysjyväriisi ei puuroudu samalla tavoin kuin sushiriisi, mutta mirin-majoneesi auttaa riisiä pysymään käärön sisällä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »