Akuuttiin sushihimoon! Sushikääröt ovat arki-illan oikotie onneen
gluteeniton
maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Sushikääröt syntyvät nopeammin kuin nigirit ja makirullat, sillä niissä ohitetaan sushin teon työläimmät vaiheet. Nyt jokainen saa kasata oman näköisensä tötterön ruokapöydässä. Piilota pikasushiin muun muassa marinoitua lohta, porkkanaa ja avokadoa!

Reseptin ainekset 4 annosta
Marinoitu lohi
400 gruodotonta lohifileetä
½ tl suolaa
1 dl yuzu ponzu -kastiketta
Riisi
3 dltäysjyväriisiä
1 rklmiriniä
2 rklmajoneesia
Lisäksi
1iso porkkana
¼kurkkua
2avokadoa
10retiisiä
5 dlrapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
8merileväarkkia
2 dlversoja
soijaa
Wasabimajoneesi
1 dlmajoneesia
1–2 tl wasabia
Sushikääröt valmistuvat näin:
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita suola ja ponzu-kastike joukkoon. Anna marinoitua kylmässä riisin kypsymisen ajan.
- Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna riisin jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään mirin-kastike ja majoneesi ja kääntele seos riisin joukkoon.
- Kuori porkkana ja leikkaa se ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokadot ja retiisit. Leikkaa salaatti suikaleiksi. Pane kasvikset omiin lohkoihinsa tarjoiluvadille. Leikkaa merileväarkit saksilla puoliksi. Mausta majoneesi wasabilla.
- Ota leväarkki kämmenelle, painele siihen ohut kerros riisiä ja lisää muut täytteet. Kääri tötteröksi ja pirskota soijaa mausteeksi.
Vinkki!
Täysjyväriisi ei puuroudu samalla tavoin kuin sushiriisi, mutta mirin-majoneesi auttaa riisiä pysymään käärön sisällä.