Suppilovahverorisotto
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Maistuisiko italialainen risotto suomalaisittain? Parmesaanilla ja voilla maustettu mehevä sienirisotto valmistuu loppusyksyn herkkupaloista eli suppilovahveroista.
GL
MU
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 28.10.2015

Suppilovahverorisotto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 10 dlkasvislientä
- 10 dlsuppilovahveroita
- 2 rklvoita
- 2 kplsalottisipulia
- 400 grisottoriisiä
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2 tlsuolaa
- 5 rklvoita
- 100 gparmesaanijuustoa
- 3 rklpersiljaa
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Suppilovahverorisotto – ohje:
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
- Kumoa puhdistetut ja hienonnetut sienet pannulle ja paista, kunnes enin neste on haihtunut. (kuva 1). Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi pannulle ja kääntele sitä koko ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada pannulle valkoviiniä (kuva 2) ja anna sen imeytyä riisiin kokonaan. Aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti. Sekoitettaessa riisistä irtoaa tärkkelystä ja risostosta tulee rakenteeltaan hyvä.
- Tarkkaile lämpötilaa, tässä vaiheessa risoton pitäisi kiehua lempeästi. Lisää kasvislientä aina edellisen erän imeydyttyä. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia.
- Maistele riisin kypsyyttä: sen pitää olla pehmeää, mutta silti napakkaa. Rakenteeltaan risoton kuuluu olla valuvaa ja kosteaa.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon voi ja parmesaani.
- Koristele risotto persiljalla ja parmesaaniraasteella. Nauti suppilovahverorisotto välittömästi, sillä sen koostumus muuttuu helposti kuivaksi.
Valmistus vaihe vaiheelta