Maku

Suppilovahverorisotto

40 min
4.7
2

Suppilovahverorisotto

GL
MU
2
4.7
Maistuisiko italialainen risotto suomalaisittain? Parmesaanilla ja voilla maustettu mehevä sienirisotto valmistuu loppusyksyn herkkupaloista eli suppilovahveroista.
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkasvislientä
  • 10 dlsuppilovahveroita
  • 2 rklvoita
  • 2 kplsalottisipulia
  • 400 grisottoriisiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 rklvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa
  • 3 rklpersiljaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kuumenna kasvisliemi kattilassa.

Kumoa puhdistetut ja hienonnetut sienet pannulle ja paista, kunnes enin neste on haihtunut. (kuva 1). Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi pannulle ja kääntele sitä koko ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Kaada pannulle valkoviiniä (kuva 2) ja anna sen imeytyä riisiin kokonaan. Aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti. Sekoitettaessa riisistä irtoaa tärkkelystä ja risostosta tulee rakenteeltaan hyvä.

Tarkkaile lämpötilaa, tässä vaiheessa risoton pitäisi kiehua lempeästi. Lisää kasvislientä aina edellisen erän imeydyttyä. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia.

Maistele riisin kypsyyttä: sen pitää olla pehmeää, mutta silti napakkaa. Rakenteeltaan risoton kuuluu olla valuvaa ja kosteaa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon voi ja parmesaani.

Koristele risotto persiljalla ja parmesaaniraasteella. Nauti risotto välittömästi, sillä sen koostumus muuttuu helposti kuivaksi.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä