Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suppilovahverorisotto

40 min

Maistuisiko italialainen risotto suomalaisittain? Parmesaanilla ja voilla maustettu mehevä sienirisotto valmistuu loppusyksyn herkkupaloista eli suppilovahveroista.

28.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
kasvislientä
10 dl
suppilovahveroita
2 rkl
voita
2 kpl
salottisipulia
400 g
risottoriisiä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 tl
suolaa
5 rkl
voita
100 g
parmesaanijuustoa
3 rkl
persiljaa

Suppilovahverorisotto – ohje:

  1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
  2. Kumoa puhdistetut ja hienonnetut sienet pannulle ja paista, kunnes enin neste on haihtunut. (kuva 1). Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi pannulle ja kääntele sitä koko ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle valkoviiniä (kuva 2) ja anna sen imeytyä riisiin kokonaan. Aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti. Sekoitettaessa riisistä irtoaa tärkkelystä ja risostosta tulee rakenteeltaan hyvä.
  4. Tarkkaile lämpötilaa, tässä vaiheessa risoton pitäisi kiehua lempeästi. Lisää kasvislientä aina edellisen erän imeydyttyä. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia.
  5. Maistele riisin kypsyyttä: sen pitää olla pehmeää, mutta silti napakkaa. Rakenteeltaan risoton kuuluu olla valuvaa ja kosteaa.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon voi ja parmesaani.
  7. Koristele risotto persiljalla ja parmesaaniraasteella. Nauti suppilovahverorisotto välittömästi, sillä sen koostumus muuttuu helposti kuivaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt