Maku

Suppilovahveromuffinit

1 h
4
2

Upota osa sienisadosta myös meheviin suppilovahveromuffineihin. Sienimuffinit maistuvat iltapalana tai keiton kaverina.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (12 kpl)

  • 5 dltuoreita suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja)
  • 1sipuli
  • 1 rklvoita (tai rypsiöljyä)
  • 200 gtuorejuustoa (maustettua, Viola chili-paprika)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2munaa
  • 1/2paprika (noin 100 g, kuutioituna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista suppilovahveromuffinit näin:

Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna paistinpannu ja nosta sienet pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut.

Lisää pannulle rasva ja sipulit. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Nosta sivuun jäähtymään.

Kumoa kulhoon tuorejuusto, maito ja munat. Sekoita. Lisää joukkoon jäähtynyt sieniseos, kuutioitu paprika, ruohosipuli sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ripottele jäähtyneiden sienimuffinien päälle halutessasi hienonnettua ruohosipulia.

Sienimuffineihin voit käyttää sekä tuoreita että kuivattuja suppilovahveroita. Liota kuivattuja sieniä vedessä noin tunti ennen leipomisen aloittamista.

MITÄ PIDIT?
4