


Suppilovahveromuffinit
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Upota osa sienisadosta myös meheviin suppilovahveromuffineihin. Sienimuffinit maistuvat iltapalana tai keiton kaverina.
Reseptin ainekset
12 kpl
5 dl
tuoreita suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja)
1
sipuli
1 rkl
voita (tai rypsiöljyä)
200 g
tuorejuustoa (maustettua, Viola chili-paprika)
1 dl
kevytmaitoa
2
munaa
1/2
paprika (noin 100 g, kuutioituna)
1/2 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
ruisjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Suppilovahveromuffinit – ohje:
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna paistinpannu ja nosta sienet pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut.
- Lisää pannulle rasva ja sipulit. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Nosta sivuun jäähtymään.
- Kumoa kulhoon tuorejuusto, maito ja munat. Sekoita. Lisää joukkoon jäähtynyt sieniseos, kuutioitu paprika, ruohosipuli sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ripottele jäähtyneiden sienimuffinien päälle halutessasi hienonnettua ruohosipulia.
Vinkki!
Sienimuffineihin voit käyttää sekä tuoreita että kuivattuja suppilovahveroita. Liota kuivattuja sieniä vedessä noin tunti ennen leipomisen aloittamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat