Maku

Suppilovahvero-hirvikastike

2 h
0
0

Perinteinen hirvikastike saa lisämakua suppilovahveroista. Tarjoa kastike perunamuusin, suolakurkkujen ja puolukoiden kanssa.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 300 ghirvenlihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 2 rklriistafondia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Paista suppilovahveroita paistinpannulla kunnes niistä on kaikki neste haihtunut. Kaada sienet kattilaan.

Suikaloi hirvenliha. Ruskista liha kuumalla pannulla öljyssä. Kaada ruskistetut lihat kattilaan.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa paistinpannulla. Lisää vehnäjauhot ja ruskista. Lisää vesi ja riistafondi. Kaada kattilaan muiden ainesten joukkoon.

Hauduta kastiketta vähintään tunti miedolla lämmöllä. Kastike on valmista, kun liha on mureaa. Mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

MITÄ PIDIT?
0