Maku

Viisi raaka-ainetta, ei vatkainta tai uunia! Superhelppo suklaapiiras valmistuu mukavan mutkattomasti

1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
Tämän superhelpon suklaapiiraan salaisuus piilee vadelmien alla. Siellä odottaa kondensoidusta maidosta ja suklaasta sekoitettu täytekerros ja juuri sopivan rapea keksipohja.
MU
5
0


Ainekset (12 annosta)

  • 2 pkt (24 kpl)Oreo-keksejä
  • 75 gvoita
  • 300 gtummaa suklaata (55 %)
  • 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa
  • n. 350 gvadelmia
Tulosta

Helppo suklaapiiras valmistetaan näin:

  1. Aseta leivinpaperi suorakaiteenmuotoisen (11 x 30 cm) tai pyöreän (22 cm) irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussin sisällä. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita kondensoitu maito lämpimään suklaaseen.
  4. Kaada suklaa keksipohjan päälle vuokaan ja koristele vadelmilla. Anna kakun hyytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit valmistaa kakun myös vegaanisena. Valitse tällöin maidoton suklaa ja leivontamargariini. Kondensoidun maidon tilalle sopii kondensoitu kookosmaito.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »