Maku

Suomi-sushi kuhasta

2 h 35 min
4
0

Suomi-sushi kuhasta

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Riisi

  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlsushiriisiä
  • 2 tlsokeria
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 2 kplruukkusalaattia

Kuha

  • 350 gkuhaa (fileinä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlriisiviinietikkaa
  • 1 rklwasabitahnaa
  • 6 kplretiisejä

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Keitä huuhdeltua riisiä 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja mausta sokerilla, riisiviinietikalla ja pippurilla.

Levitä yhden ruukkusalaatin lehdet kelmun tai sushimaton päälle noin 30×20 sentin levyksi. Levitä puolet lämpimästä riisistä päälle. Kääri tiivis rulla kelmua tai sushimattoa apuna käyttäen. Tee toinen rulla samoin. Jäähdytä rullat jääkapissa ja leikkaa ne sen jälkeen suupalokokoon.

Viipaloi kuhafileet vinottain ja pane viipaleet kulhoon. Mausta suolalla ja valuta etikka päälle. Nostele kalapaloja varovasti sekoitellen, jotta kaikki palat maustuvat. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Valuta mausteliemi pois. Suikaloi retiisit.

Pane riisirullat lautasille tai tarjoiluvadille. Sipaise pieni nokare wasabitahnaa jokaisen rullan päälle ja peitä rullien pinta kuhafileepaloilla. Koristele retiisisuikaleilla.

•Tarjoa vähäsuolaisen soijakastikkeen kanssa.

•Kokeile myös näitä: Paista kuhafileet piparjuuriraasteella tai -tahnalla maustetussa voissa. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

•Kuha kestää hyvin terhakatkin mausteet. Tarjoa itämaiseen tyyliin vokkikasvisten kanssa.

•Täytä avattu, suomustettu ja hyvin maustettu kuha mausteisella taateli-riisiseoksella. Pane kala uunivuokaan, valuta voisulaa päälle ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä kuhaan rapean ruskea pinta kuumassa uunissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä