Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunilahna – kypsennä kala suolakuoressa ja koe makoisa yllätys!

50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min

Uunilahna on herkullista suolakuoressa kypsennettynä! Suolakuoressa kypsentäminen on välimerellinen tapa, jossa kalasta tulee täydellisen mehukasta ja juuri sopivan suolaista.

13.6.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ( 1–1½ kg)
lahna
2 kg
karkeaa merisuolaa
tuoreita yrttejä (esim. timjamia, basilikaa, sipulinvartta, oreganoa, persiljaa)

Uunilahna valmistuu näin:

  1. Perkaa kala, mutta älä suomusta sitä. Täytä kalan maha tuoreilla yrteillä.
  2. Tee suolasta peti uunivuokaan tai -pellille. Nosta kala pedille ja peitä se kauttaaltaan suolalla.
  3. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kalan tekeytyä vielä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
  4. Kopauta suolakuorta ja poista se. Tarjoile suolakuoressa kypsennetty kala keitettyjen perunoiden ja voisulan tai kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Lahnan lisäksi voit kypsentää suolakuoressa myös esimerkiksi siikaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt