Kotivinkki

Uunilahna – kypsennä kala suolakuoressa ja koe makoisa yllätys!

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Uunilahna on herkullista suolakuoressa kypsennettynä! Suolakuoressa kypsentäminen on välimerellinen tapa, jossa kalasta tulee täydellisen mehukasta ja juuri sopivan suolaista.
GL
0
0
Julkaistu 13.6.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 ( 1–1½ kg)lahna
  • 2 kgkarkeaa merisuolaa
  • tuoreita yrttejä (esim. timjamia, basilikaa, sipulinvartta, oreganoa, persiljaa)
Tulosta

Uunilahna valmistuu näin:

  1. Perkaa kala, mutta älä suomusta sitä. Täytä kalan maha tuoreilla yrteillä.
  2. Tee suolasta peti uunivuokaan tai -pellille. Nosta kala pedille ja peitä se kauttaaltaan suolalla.
  3. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kalan tekeytyä vielä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
  4. Kopauta suolakuorta ja poista se. Tarjoile suolakuoressa kypsennetty kala keitettyjen perunoiden ja voisulan tai kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Lahnan lisäksi voit kypsentää suolakuoressa myös esimerkiksi siikaa.

Kommentoi »