Uunilahna – kypsennä kala suolakuoressa ja koe makoisa yllätys!
50 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
40 minUunilahna on herkullista suolakuoressa kypsennettynä! Suolakuoressa kypsentäminen on välimerellinen tapa, jossa kalasta tulee täydellisen mehukasta ja juuri sopivan suolaista.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 13.6.2016

Uunilahna – kypsennä kala suolakuoressa ja koe makoisa yllätys!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 ( 1–1½ kg)lahna
- 2 kgkarkeaa merisuolaa
- tuoreita yrttejä (esim. timjamia, basilikaa, sipulinvartta, oreganoa, persiljaa)
Uunilahna valmistuu näin:
- Perkaa kala, mutta älä suomusta sitä. Täytä kalan maha tuoreilla yrteillä.
- Tee suolasta peti uunivuokaan tai -pellille. Nosta kala pedille ja peitä se kauttaaltaan suolalla.
- Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kalan tekeytyä vielä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
- Kopauta suolakuorta ja poista se. Tarjoile suolakuoressa kypsennetty kala keitettyjen perunoiden ja voisulan tai kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Lahnan lisäksi voit kypsentää suolakuoressa myös esimerkiksi siikaa.

Ahvenet uunissa – lusikoi mausteeksi timjamivoita & herkuttele uusien perunoiden kanssa
Kotivinkki

Lahnahodaria puraistuasi mökkirannan kalasaalis näyttäytyy aivan uudessa valossa – savulahnaskagen ja parsa ovat lyömätön yhdistelmä
Kotivinkki

Siika uunissa – elämäsi mehevin uunikala valmistuu helposti
Kotivinkki

Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
Kotivinkki

Lahna thaimaalaisin täyttein
Maku

Uunikuha sitruspedillä
Maku

Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti
Maku

Kalakukkokääretorttu – voitko uskoa, että kalakukon voi kierittää myös kääröksi? Tekeminen on yhtä helppoa kuin kääretortun tai korvapuustien rullaaminen!
Maku