Kotivinkki

Suolakuoressa kypsennetty kala

50 min
0
0

Suolakuoressa kypsennetty kala

Suolakuoressa kypsentäminen on välimerellinen tapa valmistaa kalaa. Suolakuoressa kypsennetty kala on täydellisen mehukas ja juuri sopivasti suolautunut.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1lahna tai iso siika (1-1½ kg)
  • 2 kgkarkeaa merisuolaa
  • tuoreita yrttejä (esimerkiksi timjamia, basilikaa
  • sipulinvartta
  • oreganoa
  • lehtipersiljaa ja rakuunaa)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

1. Perkaa kala, mutta älä suomusta sitä. Täytä kalan maha tuoreilla yrteillä.

2. Tee suolasta peti uunivuokaan tai -pellille. Nosta kala pedille ja peitä se kauttaaltaan suolalla.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kalan tekeytyä vielä 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

4. Kopauta suolakuorta ja poista se. Tarjoile suolakuoressa kypsennetty kala keitettyjen perunoiden ja voisulan tai kermaviilikastikkeen kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä