


Suolaiset rahkavohvelit lastataan voileipien klassikkotäytteillä: valitsetko skagen-, BLT- vai avokado-munavohvelin?
45 min
Rahka antaa vohveleille blinimäisen happaman maun. Paista vohveliraudalla rapeiksi! Täytteiden reseptit löydät rahkavohvelien ohjeen lopusta.
Reseptin ainekset
Noin 10 kpl
3
munaa
1 prk (250 g)
maitorahkaa
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
100 g
voita tai margariinia
1½ dl
maitoa
Lisäksi
25 g
voita tai margariinia paistamiseen
Suolaiset rahkavohvelit – ohje:
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka munien joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita ne tasaisesti rahka-munaseokseen.
- Sulata rasva. Lisää se ja maito taikinaan.
- Kuumenna vohvelirauta. Sulata paistorasva ja levitä sitä pullasudilla ohuelti kuumalle vohveliraudalle.
- Valuta noin desi taikinaa vohveliraudan syvennykseen. Paista vohveli kullanruskeaksi. Tee samoin loput vohvelit.
Täytteitä klassikkoleipien tyyliin
Skagen-täyte
- Laita kunkin vohvelin päälle 1 rkl ranskankermaa, 0,5 dl sulatettuja katkarapuja, 1 rkl mätiä sekä hienonnettua punasipulia ja tilliä. Ripottele päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Viimeistele sitruunanlohkolla.
BLT-täyte
- Paista 1 pkt (noin 140 g) pekonia rapeaksi pannulla. Laita kunkin vohvelin päälle noin 0,5 rkl majoneesia, siivu pekonia, muutama halkaistu kirsikkatomaatti ja rucolaa tai rapeaa salaattia. Ripottele päälle mustapippuria.
Avokado-munatäyte
- Halkaise noin 3 avokadoa, poista kivet ja kuori. Viipaloi avokadot. Paista 10 munaa. Laita kullekin vohvelille paistettu muna, avokadoviipaleita, versoja tai salaattisekoitusta, paahdettuja seesaminsiemeniä, sormisuolaa ja mustapippuria. Pirskota päälle oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat