Maku

Suolaiset kampapasteijat

35 min
3.7
0

Suolaiset kampapasteijat

Teksti Arja Elina Laine/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä, Torttutaikinalevyjä tai Voitaikinalevyjä)

Täyte

  • 10 rklpestoa
  • 150 gkalkkunaleikkelettä
  • 100 ggoudajuustoa (rasvaa 28-30 %)

Pinnalle

  • 1 kplmunaa
  • 1 rklroseepippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Leivo pasteijat vaihteeksi kamman muotoon. Ruokaisat, maukkaat kampapasteijat valmistuvat näin:

Sulata ja leikkaa taikinalevyt kahtia.

Voitele neliöt kauttaaltaan pestokastikkeella. Levitä päälle neliön kokoinen kalkkuna- ja juustoviipale. Taita palat suorakaiteiksi niin, että täyte jää väliin.

Leikkaa taitosreunaan veitsellä 4–5 viiltoa kamman piikeiksi. Nosta kammat leivinpaperin päälle pellille ja taivuta ne hieman kaarelle.

Voitele leivonnaiset munalla. Ripottele koristeeksi roseepippureita.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Tarjoa glögin kanssa.

Vinkki! Täytä osa pasteijoista kylmäsavulohiviipaleilla ja viherpippurijuustolla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä