Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus

2 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 55 min
17.6.2011
Reseptin ainekset
8 annosta
3 kpl
appelsiinia
1 tl
appelsiininkuoriraastetta
1000 g
perunaa (kesällä siikli, talvella puikula)
25 g
voita (perunalanttien paistamiseen)
200 g
lehtitaikinaa (pakaste)
1 dl
cashewpähkinöitä
40 g
voita
4 rkl
fariinisokeria
1/2 tl
chilijauhetta (esim. Smoky peri-peri)
1/2 tl
suolaa
350 g
vuohenmaitojuustoa (viipaloituna)
1 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 rkl
maissitärkkelystä

Pese hyvin yksi appelsiini ja raasta kuori talteen. Kuori kaikki kolme appelsiinia huolellisesti ja leikkaa ne 0,5–1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Jätä pienet päätypalat pois. Kuori perunat ja pane ne kylmään veteen. Leikkaa pari perunaa kerrallaan 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi (esim. juustohöylällä). Paista viipaleet voissa niin, että ne saavat kevyen kultaisen värin. Paista vain pannun pohjallinen kerrallaan. Kumoa paistetut perunalantit odottamaan toiseen astiaan, kunnes olet käsitellyt kaikki perunat. Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka (ø 24–26 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levitä pähkinät tasaisesti vuokaan. Kuumenna voi ja lisää siihen fariinisokeri, chili, suola ja appelsiininkuoriraaste. Älä pidä sokeria kauan liedellä, koska se kovettuu. Kaada voi-sokeriseos pähkinöiden päälle. Lado appelsiinirenkaat kauniisti kukan muotoon vuoan pohjalle pähkinöiden ja voi-sokeriseoksen päälle. Pane vuoka uuniin keskitasolle 10 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja pane 1 cm:n paksuiset juustoviipaleet kukan muotoon appelsiinien päälle. Pane vuoka jälleen uunin keskitasolle 15 minuutiksi. Sekoita keskenään kylmä vesi, fondi ja maissitärkkelys. Kumoa perunalantit pannulle ja kaada fondiliemi perunoiden joukkoon. Sekoittele ja lisää lämpöä pikkuhiljaa, jottei liemi paakkuunnu. Kuumenna lantteja sen verran, että ne imevät lientä ja se saostuu hieman. (Mikäli haluat päästä helpommalla, hieman eri makuisen lopputuloksen saat, kun käytät edellisenä päivänä jääneitä keitettyjä perunoita.) Ota vuoka uunista ja asettele lantit kauniisti juustojen päälle. Painele kevyesti, että paistoksesta tulee tiivis. Paista tässä vaiheessa 10 minuuttia. Painele tai kauli taikinalevyt vuoan kokoiseksi, liimaa ne vedellä keskeltä yhteen. Taikinan ei tarvitse olla pyöreä. Pane taikina perunoiden päälle niin, että se peittää perunat vuoan reunoille asti. Työnnä kulmat kauniisti vuoan reunoilta sisäänpäin. Jätä pienet höyryaukot. Paista vielä 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikauksen vetäytyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilulautaselle.  Nauti suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus lämpimänä raikkaan salaatin ja kevyen valkoviinin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt