Sultsinat

1 h 40 min
3.8
4

Sultsinat

MU
KA
4
3.8
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Pentti Potkonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Ruistaikina

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Puurotäyte

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita

Voiteluun

  • 2 dlvettä
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h 40 min
PASSIIVINEN

Aloita puurotäytteen valmistuksesta. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon puuroriisi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Kaada joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Mausta suolalla ja voilla. Jäähdytä.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko, ja jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
Ajele kuoret piirakkapulikalla, ruisjauhoilla runsaasti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla.
Tee kuorista ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria (Ø n. 15 cm). Pinoa ne, ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pois.
Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ole tarkkana, etteivät jauhot pääse palamaan.
Käytä paistetut kuoret heti paistamisen jälkeen voisula-vesiseoksessa esimerkiksi reikäkauhalla.
Levitä runsas lusikallinen puurotäytettä kuumien levyjen päälle. Käännä levyn reunat sultsinan päälle ja
Käännä taitetut sivut toisiaan vasten. Pinoa sultsinat vadille.
•Perinteisesti sultsinat paistetaan suoraan lieden kuumalla valurautalevyllä, ja voidellaan voilla vain toiselta puoleltaan. Pannulla paistettaessa sultsinankuoret saattavat kuitenkin kuivahtaa, jolloin ne täytyy upottaa kokonaan voisula-vesiseokseen ennen täyttämistä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä