Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Näyttävä sulka-suklaakakku – huikeat suklaasulat syntyvät helposti pullasudilla!

3 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 30 min

Suklainen sulkakakku koristellaan näyttävillä sulkakoristeilla, jotka valmistetaan sulatetusta suklaasta. Komeiden sulkakoristeiden valmistus on helppoa. Voit koristella sulat halutessasi ennen jähmettymistä ripotteilla tai jähmettymisen jälkeen kimallesuihkeella.

8.4.2024
Reseptin ainekset
8–10 annosta
150 g
tummaa suklaata
5
5 munaa
250 g
suolatonta voita
2½ dl
sokeria
2 dl
maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
Vuokaan
voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja
Kostutus
1½ dl
omenamehua
(2 rkl rommia tai konjakkia)
Valkosuklaamoussetäyte
200 g
valkosuklaata
2 dl
vispikermaa
Suklaakuorrutus
200 g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
25 g
voita
Sulkakoristeet
100 g
valkosuklaata
muutama tippa punaista tai pinkkiä geeli väriä (Dr. Oetker)
100 g
tummaa suklaata
kultaista kimallesuihketta (Dr. Oetker)

Suklaa-sulkakakku – ohje:

  1. Valmista kakkupohjat. Voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa, Ø 18–20 cm ja Ø 16 cm.
  2. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota voi ja puolet sokerista (1¼ dl). Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
  3. Vaahdota valkuaiset. Lisää loput sokerista (1¼ dl) vaahtoon vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes se on paksua ja kiiltävää. Sekoita sulatettu suklaa voi-keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti ja maissijauho siivilän läpi erissä.
  4. Jaa taikina vuokiin. Kaada isoon noin 2/3 ja pieneen ⅓ taikinasta. Paista kakkupohjia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Valmista valkosuklaamousse. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja lisää erissä suklaan joukkoon. Anna jähmettyä hetken.
  6. Halkaise kakkupohjat. Laita isomman kakkupohjan toinen levy tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle reilu puolet valkosuklaamoussesta. Paina päälle toinen kakkulevy ja kostuta. Nosta päälle toinen pieni kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle loput valkosuklaamoussesta. Paina päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota kerma ja lisää suklaaseokseen erissä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä viileässä.
  8. Tee sulkakoristeet valkoisesta ja tummasta suklaasta. Värjää puolet valkosuklaasta geelivärillä haluamasi väriseksi. Nosta sulatettua suklaata teelusikalla leivinpaperin päälle. Suklaakasan on hyvä olla hieman leveämpi kuin käytettävä pullasuti tai sivellin. Vedä suklaata 2–4 cm:ä leveällä pullasudilla tai siveltimellä varovasti pitkänomaiseksi sulaksi. Voit tarvittaessa vetää muutaman kerran. Valitse käytettävä suti sen mukaan, miten leveitä sulkia haluat tehdä. Kun sulka on sopivan kokoinen, anna sen jähmettyä jääkaapissa leivinpaperin päällä. Jähmettyneeseen sulkakoristeeseen saat ripauksen ylellisyyttä, kun suihkautat siihen kultaista tai hopeista kimallesuihketta.
  9. Koristele kakku suklaasulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt