Kotivinkki

Suklainen puolukka-rahkakakku

4 h
3
0

Suklainen puolukka-rahkakakku

Suklainen puolukka-rahkakakku saa mehevyyttä rahkatäytteestä.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2kananmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 7liivatelehteä
  • 3 dlpuolukkahilloa
  • 1 prk250g maitorahkaa
  • 3 dlkuohukermaa

Pinnalle

  • 1/2 dlpuolukoita
  • tomusokeria

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja voitele vuoan reunat.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi ne vaahtoon. Nostele taikina nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja halkaise se kahdeksi kiekoksi sahateräisellä veitsellä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pane toinen kiekko takaisin vuokaan ja valmista täyte.

3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

4. Yhdistä kulhossa hillo ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Liuota ne kuumentaen mehu- tai vesitilkkaan. Älä anna kiehahtaa. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos puolukkaseokseen, ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria
sillä hillojen makeus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna puolukkakakun hyytyä kylmässä 3–4 tuntia tai seuraavaan päivään.

6. Irrota vuoan panta, ja siirrä puolukkakakku tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki!

Jos kakkupohja on ehtinyt kuivahtaa, sivele leikkauspintoihin vaniljasokerilla maustettua maitoa tai mehua kostukkeeksi.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä