


Suklainen puolukka-rahkakakku
4 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 3 h 0 min
Suklainen puolukka-rahkakakku saa mehevyyttä kerma-rahkatäytteestä.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2
kananmunaa
3/4 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
leivinjauhetta
Täyte
7
liivatelehteä
3 dl
puolukkahilloa
1 prk
maitorahkaa (250 g)
3 dl
kuohukermaa
Pinnalle
1/2 dl
puolukoita
tomusokeria
Suklainen puolukka-rahkakakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja voitele vuoan reunat.
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi ne vaahtoon. Nostele taikina nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja halkaise se kahdeksi kiekoksi sahateräisellä veitsellä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pane toinen kiekko takaisin vuokaan ja valmista täyte.
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
- Yhdistä kulhossa hillo ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen neste. Liuota ne kuumentaen mehu- tai vesitilkkaan. Älä anna kiehahtaa. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos puolukkaseokseen, ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria sillä hillojen makeus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna puolukkakakun hyytyä kylmässä 3–4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Irrota vuoan panta, ja siirrä puolukkakakku tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki!
Jos kakkupohja on ehtinyt kuivahtaa, sivele leikkauspintoihin vaniljasokerilla maustettua maitoa tai mehua kostukkeeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat