


Suklainen marenkitorttu
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenkipohja
4 kpl
valkuaista
2 1/2 dl
sokeria
50 g
suklaata (rouhittuna)
Täyte
63 g
vaniljakastikeaineksia
2 1/2 dl
kevytmaitoa
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1/2 dl
sekahedelmäkeittoa (luumu-rusina)
50 g
suklaata (rouhittuna)
1 g
kuivattuja luumuja (paloiteltuina)
Koristeluun
1/2 dl
tomusokeria
50 g
suklaata (lastuina)
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaarouhe. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa marenkipohja leivinpaperille. Jäähdytä. Vatkaa vaniljakastikeainekseen maito ja anna seoksen paksuuntua kylmässä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike ja luumukeitto. Levitä vaahto pohjalle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta ja luumupaloja. Kääri tiukalle rullalle. Nosta torttu varovasti tarjoilulautaselle. Koristele pölysokerilla ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat