Maku

Suklainen marenkitorttu

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
GL
KA
4.5
0
Julkaistu: 18.12.2010


Ainekset (10 annosta)

Marenkipohja

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 50 gsuklaata (rouhittuna)

Täyte

  • 63 gvaniljakastikeaineksia
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dlsekahedelmäkeittoa (luumu-rusina)
  • 50 gsuklaata (rouhittuna)
  • 1 gkuivattuja luumuja (paloiteltuina)

Koristeluun

  • 1/2 dltomusokeria
  • 50 gsuklaata (lastuina)
Tulosta

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaarouhe. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa marenkipohja leivinpaperille. Jäähdytä. Vatkaa vaniljakastikeainekseen maito ja anna seoksen paksuuntua kylmässä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike ja luumukeitto. Levitä vaahto pohjalle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta ja luumupaloja. Kääri tiukalle rullalle. Nosta torttu varovasti tarjoilulautaselle. Koristele pölysokerilla ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Kommentoi »