Ruoka
Kotivinkki

Suklainen kinuskikakku suolapähkinöillä – vau, mikä nakukakku!

1 h 45 min
5
0

Suklainen kinuskikakku suolapähkinöillä – vau, mikä nakukakku!

Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Emma Iivanainen
Tulosta
Mainos
Ihanasti överi suklainen kinuskikakku sopii makeanystävälle. Suolapähkinät lisäävät kakkuun luonnetta.

Ainekset (10 annosta)

  • 150 g voita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Kakun kostutus

  • 3 dlmaitoa

Kinuskikastike

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dlfariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Kinuskikakun täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlsuolapähkinöitä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN45 min
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
  2. Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nuolijalla käännellen. Lisää voisula ohuena nauhana varovasti joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  4. Kuumenna kinuskikastikkeen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä ja keitä 7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  5. Notkista tuorejuusto. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita juusto ja vaahto varovasti keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta alimmainen kakkulevy maidolla ja levitä pohjan päälle ohut kerros tuorejuustotäytettä ja kinuskia. Ripottele kinuskikakun pinnalle muutama suolapähkinä. Kokoa loput kerrokset samoin ja koristele kinuskikakku suolapähkinöillä.
MITÄ PIDIT?
5