Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklainen kinuskikakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 35 min

Makea ja kermainen kinuskikakku on kaikkien rakastama juhlapöydän klassikko! Leivo mehevä suklainen kinuskikakku kahvipöydän kruunuksi ja koristele se suloisilla pastellinvärisillä makeisilla.

3.11.2015
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kakun kostutus
1 kpl
sitruunaa
Täyte
60 g
appelsiinimousseaineksia (esim. Blå Band)
2 dl
kevytmaitoa
250 g
appelsiinimarmeladia
Suklaakinuski
2 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
50 g
tummaa suklaata
1/2 rkl
voita
1 tl
vanilliinisokeria
Koristeluun
2 1/2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 dl
makeisia (esim. ranskanpastilleja)

Voitele ja korppujauhota 2–2 1/2 litran vetoinen kakkuvuoka.

Riko munat puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota taikina kuohkeaksi, vatkaa noin 5 minuuttia. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan siivilän lävitse.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Vatkaa moussejauheseos maitoon pakkauksen ohjeiden mukaan ja pane jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyiksi terävällä, sahateräisellä veitsellä. Pidä vasen kämmenesi kakun pinnalla, työnnä veitsen kärki kakun sivusta keskustaan ja leikkaa sahaavalla tyylillä reunan ympäri tasapaksuisia kakkulevyjä. Aloita kakun päällimmäisestä levystä.

Kostuta levyt sitruunasta puristetulla, vedellä jatketulla mehulla (älä makeuta mehua!). Levitä väliin ensin ohuelti appelsiinimarmeladia ja sen päälle appelsiinimoussea. Kokoa kakku näin ja pane päälle esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi, jotta kakun pinnasta tulee tasainen.

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kiinteytyy. Murenna mukaan taloussuklaata vielä keittämisen loppuvaiheessa. Voilisä antaa kinuskille kiiltoa ja vanilja tehostaa makua.

Aloita kinuskin valuttaminen kakun päälle aina keskeltä. Tee kaataessasi ympyrää, edeten koko ajan reunoille päin. Levitä valunut kinuski kakun reunoille. Koristele kinuskikakun reunat kermavaahtopursotuksin.

Koristele kinuskikakku halutessasi vielä makeisilla, esim. ranskanpastilleilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt