Maku

Suklainen juustokakku

3 h 45 min
4.4
1

Suklainen juustokakku

MU
1
4.4
Onko lempisuklaasi Fazerina? Sitten sinun kannattaa kokeilla tätä suklaista juustokakkua, jonka suussasulava täyte saa makua Fazerinasta ja appelsiinimehusta. 
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 150 gkaurakeksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 5 kplliivatelehteä
  • 200 gsuklaata (Fazerina)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 3 rklmehujuomatiivistettä (appelsiini)

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

Sujauta kaurakeksit tilavaan muovipussiin ja murskaa keksit työpöytää vasten kaulinta apuna käyttäen. Kumoa keksimurska kulhoon ja sekoita joukkoon sulanut, jäähtynyt voi.

Painele keksiseos lusikan selällä vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa.

Sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon ranskankerma ja sokeri. Kääntele joukkoon sulanut, vähän jäähtynyt suklaa.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste. Kuumenna appelsiinimehutiiviste kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja kaada se sitten ohuena nauhana suklaa-juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Kääntele vielä vaniljavaahto varovasti suklaaseokseen.

Kaada täyte vuokaan, tasoittele ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Pyöräytä kuumaan veteen kastettu ruokailuveitsi kierros hyytyneen kakun ympärillä vuoan sisäreunaa pitkin. Irrota vuoan panta, siirrä kakku kahden lastan avulla tarjoiluvadille ja koristele juustokakku kermavaahdolla ja sulatetusta suklaasta tehdyillä kuvioilla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä