Maku

Suklaavohvelit mansikoilla

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Suklaanystävän suosikkivohvelit tarjotaan makeiden mansikoiden kera. Kauniin suklaanruskeat vohvelit syntyvät helposti lisäämällä vohvelitaikinaan kaakaojauhetta.
3.8
0
Julkaistu: 28.1.2014


Ainekset (8 annosta)

  • 3 dlpiimää
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa (tai vettä tai kermaa)
  • 250 gohukaisjauhoseosta (Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauho)
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Paistamiseen

  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tarjoiluun

  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 6 dlmansikoita (tuoreita)
Tulosta

Herkulliset suklaavohvelit maistuvat jälkiruokana ja välipalana.

Mittaa piimä, sekä vesi tai kerma kulhoon.

Sekoita lettu- ja vohvelijauhojen joukkoon kaakaojauhe, sooda ja vaniljasokeri. Vatkaa jauhoseos nesteen joukkoon. Anna turvota noin 10 minuuttia.

Paista vohvelit rasvatulla vohveliraudalla keskilämmöllä. Varo, että suklaavohvelit eivät pala.

Mausta jogurtti sokerilla ja vaniljasokerilla. Puhdista mansikat.

Tarjoa suklaavohvelit jogurtin ja makeiden mansikoiden kanssa.

Voit tarjota jogurtin tilalla kermavaahtoa.
Kommentoi »