Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera
1 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
Suklaavohvelit ovat oikea valinta makean nälkään. Perustaikina maustetaan kaakaolla ja sulatetulla suklaalla. Kuumien vohveleiden päälle valutetaan maitosuklaa- tai valkosuklaakastiketta – tai vaikka molempia!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 24.1.2022

Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera
Reseptin ainekset (4 annosta)
Vohvelitaikina
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 1 rklsokeria
- 4 dltäys- tai kevytmaitoa
- 3kananmunaa
- 3 rklrypsisöljyä
- 1 dlkivennäisvettä
- voita ja /tai rypsiöljyä paistamiseen
Taikinaan
- 3 rklkaakaojauhetta
- 80 gmaitosuklaata
- 80 gvalkosuklaata
Valkosuklaakastike
- 2 dlkuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
- 100 gvalkosuklaata
- ½ tlvaniljasokeria
Maitosuklaakastike
- 100 gmaitosuklaata
- 1 dlkuohukermaa
Tarjoiluun
- kermaa (löysäksi vaahdotettuna)
- tuoreita vadelmia
- mansikkahilloa
Suklaavohvelit valmistuvat näin:
- Tee ensin vohvelitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen kulhoon. Siivilöi yhteen taikinaan kaakaojauhe ja lisää kahteen muuhun sulatetut suklaat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Lisää kivennäisvesi.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele voilla. Lisää noin 1 dl taikinaa vohvelirautaan ja paista kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa voita tai öljyä paistamisen välissä.
- Tee suklaakastikkeet: Laita kattilaan kerma ja tomusokeri. Keitä 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta vaniljasokerilla.
- Paloittele maitosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi.
- Tarjoa suklaavohveleiden kanssa suklaakastikkeita, löysäksi vaahdotettua kermaa, tuoreita vadelmia ja/tai mansikkahilloa.
Vinkki!
Voit maustaa perusvohvelitaikinan kardemummalla, sahramilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella, rouhitulla pähkinällä tai vaikka vaniljasokerilla. Tarvittaessa voit pitää vohvelit lämpiminä uunissa 100 asteessa foliolla peitettyinä.

Näihin jää koukkuun! Kokeile kuorrutettuja mokkapalavohveleita
Maku

Laskiaisvohvelit haastavat perinteiset pullat maullaan ja helppoudellaan – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Omenavohvelit – raasta omenaa vohvelitaikinaan ja yllätyt!
Maku

Kuplavohvelit – unohda perinteinen pitsireunus, nyt hauskimmat vohvelit ovat kuplikkaita!
Maku

Ratkaisu äkilliseen vohvelinälkään! Syötävän suloiset vohvelikeksit täytetään jäätelöllä
Maku

Nutellavohvelit
Maku

Rahkavohvelit ja mokkakinuski
Maku

Vegaaniset porkkanavohvelit
Maku