Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera

1 h 0 min

Suklaavohvelit ovat oikea valinta makean nälkään. Perustaikina maustetaan kaakaolla ja sulatetulla suklaalla. Kuumien vohveleiden päälle valutetaan maitosuklaa- tai valkosuklaakastiketta – tai vaikka molempia!

24.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Vohvelitaikina
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
4 dl
täys- tai kevytmaitoa
3
kananmunaa
3 rkl
rypsisöljyä
1 dl
kivennäisvettä
voita ja /tai rypsiöljyä paistamiseen
Taikinaan
3 rkl
kaakaojauhetta
80 g
maitosuklaata
80 g
valkosuklaata
Valkosuklaakastike
2 dl
kuohukermaa
½ dl
tomusokeria
100 g
valkosuklaata
½ tl
vaniljasokeria
Maitosuklaakastike
100 g
maitosuklaata
1 dl
kuohukermaa
Tarjoiluun
kermaa (löysäksi vaahdotettuna)
tuoreita vadelmia
mansikkahilloa

Suklaavohvelit valmistuvat näin:

  1. Tee ensin vohvelitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Siivilöi yhteen taikinaan kaakaojauhe ja lisää kahteen muuhun sulatetut suklaat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Lisää kivennäisvesi.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele voilla. Lisää noin 1 dl taikinaa vohvelirautaan ja paista kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa voita tai öljyä paistamisen välissä.
  4. Tee suklaakastikkeet: Laita kattilaan kerma ja tomusokeri. Keitä 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Paloittele maitosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi.
  6. Tarjoa suklaavohveleiden kanssa suklaakastikkeita, löysäksi vaahdotettua kermaa, tuoreita vadelmia ja/tai mansikkahilloa.

Vinkki!

Voit maustaa perusvohvelitaikinan kardemummalla, sahramilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella, rouhitulla pähkinällä tai vaikka vaniljasokerilla. Tarvittaessa voit pitää vohvelit lämpiminä uunissa 100 asteessa foliolla peitettyinä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt