Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera

1 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
Suklaavohvelit ovat oikea valinta makean nälkään. Perustaikina maustetaan kaakaolla ja sulatetulla suklaalla. Kuumien vohveleiden päälle valutetaan maitosuklaa- tai valkosuklaakastiketta – tai vaikka molempia!
KA
5
0
Julkaistu: 24.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Vohvelitaikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 4 dltäys- tai kevytmaitoa
  • 3kananmunaa
  • 3 rklrypsisöljyä
  • 1 dlkivennäisvettä
  • voita ja /tai rypsiöljyä paistamiseen

Taikinaan

  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 80 gmaitosuklaata
  • 80 gvalkosuklaata

Valkosuklaakastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • ½ tlvaniljasokeria

Maitosuklaakastike

  • 100 gmaitosuklaata
  • 1 dlkuohukermaa

Tarjoiluun

  • kermaa (löysäksi vaahdotettuna)
  • tuoreita vadelmia
  • mansikkahilloa
Tulosta

Suklaavohvelit valmistuvat näin:

  1. Tee ensin vohvelitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen kulhoon. Siivilöi yhteen taikinaan kaakaojauhe ja lisää kahteen muuhun sulatetut suklaat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Lisää kivennäisvesi.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele voilla. Lisää noin 1 dl taikinaa vohvelirautaan ja paista kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa voita tai öljyä paistamisen välissä.
  4. Tee suklaakastikkeet: Laita kattilaan kerma ja tomusokeri. Keitä 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Paloittele maitosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi.
  6. Tarjoa suklaavohveleiden kanssa suklaakastikkeita, löysäksi vaahdotettua kermaa, tuoreita vadelmia ja/tai mansikkahilloa.

Vinkki!

Voit maustaa perusvohvelitaikinan kardemummalla, sahramilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella, rouhitulla pähkinällä tai vaikka vaniljasokerilla. Tarvittaessa voit pitää vohvelit lämpiminä uunissa 100 asteessa foliolla peitettyinä.

Kommentoi »