


Suklaavohvelit – rapeat vastapaistetut herkut tarjoillaan suussasulavien suklaakastikkeiden kera
1 h 0 min
Suklaavohvelit ovat oikea valinta makean nälkään. Perustaikina maustetaan kaakaolla ja sulatetulla suklaalla. Kuumien vohveleiden päälle valutetaan maitosuklaa- tai valkosuklaakastiketta – tai vaikka molempia!
Reseptin ainekset
4 annosta
Vohvelitaikina
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
4 dl
täys- tai kevytmaitoa
3
kananmunaa
3 rkl
rypsisöljyä
1 dl
kivennäisvettä
voita ja /tai rypsiöljyä paistamiseen
Taikinaan
3 rkl
kaakaojauhetta
80 g
maitosuklaata
80 g
valkosuklaata
Valkosuklaakastike
2 dl
kuohukermaa
½ dl
tomusokeria
100 g
valkosuklaata
½ tl
vaniljasokeria
Maitosuklaakastike
100 g
maitosuklaata
1 dl
kuohukermaa
Tarjoiluun
kermaa (löysäksi vaahdotettuna)
tuoreita vadelmia
mansikkahilloa
Suklaavohvelit valmistuvat näin:
- Tee ensin vohvelitaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen kulhoon. Siivilöi yhteen taikinaan kaakaojauhe ja lisää kahteen muuhun sulatetut suklaat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Lisää kivennäisvesi.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele voilla. Lisää noin 1 dl taikinaa vohvelirautaan ja paista kullanruskeaksi. Lisää tarvittaessa voita tai öljyä paistamisen välissä.
- Tee suklaakastikkeet: Laita kattilaan kerma ja tomusokeri. Keitä 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Mausta vaniljasokerilla.
- Paloittele maitosuklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi.
- Tarjoa suklaavohveleiden kanssa suklaakastikkeita, löysäksi vaahdotettua kermaa, tuoreita vadelmia ja/tai mansikkahilloa.
Vinkki!
Voit maustaa perusvohvelitaikinan kardemummalla, sahramilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella, rouhitulla pähkinällä tai vaikka vaniljasokerilla. Tarvittaessa voit pitää vohvelit lämpiminä uunissa 100 asteessa foliolla peitettyinä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat