Maku

Suklaavanukaskakku

2 h 15 min
0
0

Suklaavanukaskakku

Suklaavanukaskakku on ihanan suklainen herkku, joka maistuu hyvän vaniljajäätelön kanssa viikonloppuherkkuna. Suklaavanukaskakun pohjaan muodostuu herkullinen vanukaspohja, joten kakku kannattaa tarjoilla lautasille nurinperin, jotta kauniin kiiltävä pohja näkyy.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

pohja

  • 2 dlspelttijauhoja
  • 0,75 dlkookossokeria
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1,5 dlvahvaa kahvia
  • 2 tlvaniljauutetta (tai vaniljasokeria, tai jätä pois)
  • 100 gtummaa suklaata

liemi

  • 1 dlkookossokeria
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 2 dlkiehuvaa vettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Voitele 3,5-litrainen itse lämpenevä haudutuspata (crockpot) kevyesti öljyllä.

Tee pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kosteisiin ja sekoita juuri sekaisin. Lisää paloiteltu suklaa, sekoita. Levitä tasaisesti vuokaan.

Tee liemi. Sekoita sokeri ja kaakao ja lisää kiehuva vesi vähitellen. Sekoita ja kaada vuokaan taikinan päälle. Älä sekoita taikinan sekaan!

Laita kansi padan päälle ja kypsennä noin 1,5 tuntia high-asetuksella tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.

Ota kansi pois ja anna jäähtyä 15-30 min. Tarjoile hyvän vaniljajäätelön kanssa lämpimänä.

Vinkki!

Voit valmistuu suklaavanukaskakun myös uunissa 175 asteessa noin 30 minuutissa tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä