Kotivinkki

Suklaatökkäyskakku kanelikinuskilla

1 h 20 min
4.1
3

Suklaatökkäyskakku kanelikinuskilla

Suklainen tökkäyskakku eli pokekakku täytetään ja kostutetaan samalla kertaa valuttamalla lämmintä kanelikinuskia kakkuun tökittyihin koloihin. Päälle vielä kuorrutus sekä överit koristeet.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (9 annosta)

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Kanelikinuski

  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlkanelia
  • ¼ tlsuolaa

Tökkäyskakun kuorrutus

  • 50 gtummaa suklaata
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dltomusokeria

Tökkäyskakun koristeeksi

  • 30 gsuklaata (tummaa maitosuklaata tai suklaakonvehteja)
  • 3–6piparkakkua
  • kanelikinuskia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Vuoraa neliön mallinen (20 × 20 cm) tai pyöreä, halkaisijaltaan noin 22-senttinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Keitä kakun kypsyessä kinuski.

4. Kaada kerma kattilaan ja lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaneli sekä suola.

5. Töki vastapaistettu kakku puulusikan varrella tai vastaavalla välineellä täyteen reikiä. Valuta ¾ kinuskista tasaisesti kakun reikiin. Jätä loppu kinuski koristeluun.

6. Anna tökkäyskakun jäähtyä ja tee kuorrutus: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää suklaa ja tomu­sokeri. Levitä kuorrutus kakulle. Rouhi suklaa ja murustele piparit. Ripottele kakun pinnalle ja valuta päälle loppu kinuski. Tökkäyskakku on valmis, nauti!

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä