1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
2. Vuoraa neliön mallinen (20 × 20 cm) tai pyöreä, halkaisijaltaan noin 22-senttinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Keitä kakun kypsyessä kinuski.
4. Kaada kerma kattilaan ja lisää sokeri. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaneli sekä suola.
5. Töki vastapaistettu kakku puulusikan varrella tai vastaavalla välineellä täyteen reikiä. Valuta ¾ kinuskista tasaisesti kakun reikiin. Jätä loppu kinuski koristeluun.
6. Anna tökkäyskakun jäähtyä ja tee kuorrutus: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää suklaa ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakulle. Rouhi suklaa ja murustele piparit. Ripottele kakun pinnalle ja valuta päälle loppu kinuski. Tökkäyskakku on valmis, nauti!