Maku

Suklaatoffeet

2 h 15 min
0
0

Suklaatoffeet

Superhelpot suklaatoffeet saavat syöjän hymyilemään. Rohkeat laittavat ripauksen merisuolaa toffeepalan päälle.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 2/3 kplkondensoitua maitoa (tölkkiä)
  • 250 gtummaa suklaata
  • 1 tlbourbonvaniljajauhe
  • 1 tlmerisuolaa (koristeluun)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Kaada kondensoitu maito kattilaan.

Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi, niin se sulaa paremmin.

Lisää suklaa kattilaan. 

Kuumenna maito-suklaaseos matalalla lämmöllä, jotta maito ei pala pohjaan. 

Sekoita jatkuvasti kunnes suklaa on sulanut maidon joukkoon. 

Kun suklaa on sulanut maitoon, lisää vanilja. 

Kaada maito-suklaamassa leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan (20×20) ja tasoita massa. 

Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Kun toffee on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja mausta halutessasi merisuolahipuilla. 

Säilytä jääkaapissa. 

Alkuperäinen resepti: Hyvää Joulua-kirja (Teresa Välimäki & Johanna Lindholm 2014)

Vinkki!

Kuten kirjan alkuperäisessä reseptissä, voit lisätä maito-suklaamassan joukkoon kuivattuja marjoja ja hedelmiä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä