


Suklaatoffeet
Superhelpot suklaatoffeet saavat syöjän hymyilemään. Rohkeat laittavat ripauksen merisuolaa toffeepalan päälle.
Kaada kondensoitu maito kattilaan.
Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi, niin se sulaa paremmin.
Lisää suklaa kattilaan.
Kuumenna maito-suklaaseos matalalla lämmöllä, jotta maito ei pala pohjaan.
Sekoita jatkuvasti kunnes suklaa on sulanut maidon joukkoon.
Kun suklaa on sulanut maitoon, lisää vanilja.
Kaada maito-suklaamassa leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan (20×20) ja tasoita massa.
Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kun toffee on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja mausta halutessasi merisuolahipuilla.
Säilytä jääkaapissa.
Alkuperäinen resepti: Hyvää Joulua-kirja (Teresa Välimäki & Johanna Lindholm 2014)