


Suklaasuukkokakku – se, joka leikkaa ensimmäisen palan juustokakusta, saa yllätyssuukon!
3 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 0 min
Kahvilla maustettuun suklaajuustokakkuun sopivat tietenkin kahvin makuiset suukot, mutta myös vaniljaiset toimivat hienosti. Rouskuvat ranskanpastillit antavat suloisen loppusilauksen.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
1 pkt (175 g)
täytekeksejä (Domino)
50 g
voita
Täyte
6
liivatelehteä
6 dl
vispikermaa
1 dl
kaakaojauhetta
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
vahvaa kahvia
8
suklaasuukkoa (Brunberg, mokka tai vanilja)
Koristelu
100 g
ranskanpastilleja
Suklaasuukkokakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä kaulimella. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
- Asettele suklaasuukot pohjalle tasaisin välein ja paina ne kevyesti kiinni pohjaan. Siirrä jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma ja kaakaojauhe löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kerma-kaakaovaahto. Kääntele nuolijalla sekaisin.
- Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan kahviin. Lisää seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele ranskanpastilleilla.
Vinkki!
Vähennä kaakaon määrää, jos et halua tuhdin suklaista kakkua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat