Suklaasorbetti

1 h 45 min
5
0

Suklaasorbetti

GL
MU
0
5
Suklaasta valmistuva täyteläinen sorbetti sopii erityisesti aikuiseen makuun. Hitusen suolaiset mini-prezelit sekä täyteläinen kermavaahto kruunaavat suklaasorbettiannoksen!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa

Koristelu

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 20 kplsuolatikkua (tai suolaprezeliä)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keitä ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu suklaa, kaakaojauhe ja mausteet kuumaan nesteeseen. Sekoittele, kunnes suklaa on liuennut.

Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Käynnistä jäätelökone ja kaada suklaaseos koneeseen sen käydessä. Anna pyöriä noin 30 minuuttia, kunnes sorbetti on pehmismäistä. Siirrä sorbettimassa pakastuksenkestävään, kannelliseen astiaan ja jäädytä pakastimessa ainakin tunnin ajan.

Tarjoa suklaasorbetti kermavaahdon ja murennettujen mini-pretzeleiden kera.

Vinkki!

Maidottomasta suklaasta valmistettuna sorbetti sopii myös maitoallergisille. Tarjoa tällöin kermavaahdon sijaan kaura- tai soija”kerma”vaahtoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä