Suklaapannukeksi on päältä rapea ja sisältä suloisen pehmeä
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minOta kaapista esiin vanha valurautapannu ja paista suussasulava suklaapannukeksi.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.2.2018

Suklaapannukeksi on päältä rapea ja sisältä suloisen pehmeä
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 100 g voita (huoneenlämpöisenä)
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1 kananmuna
Suklaapannukeksin voiteluun
- 1 rkl voita
Suklaapannukeksin valmistus:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Pese sitruuna juuresharjalla. Raasta sen kuori voi sokerivaahdon joukkoon. Halkaise sitruuna ja purista puoli desiä mehua talteen.
Lisää muna voi-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Kumoa joukkoon kuivat aineet ja sitruunamehu. Sekoita taikinaksi.
Voitele halkaisijaltaan 24 cm kokoinen valurautainen paistinpannu voilla. Voit halutessasi vuorata pannun leivinpaperilla, jolloin pannua ei tarvitse voidella. Voit myös tehdä 2–3 pienempää keksiä vaikka valurautaisissa blinipannuissa.
Kypsennä suklaapannukeksiä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Suklaakonvehteja kaapissa joulun jäljiltä? Upota niitä suklaapannukeksiin.

Pannukeksi – tästä jätticookiesta riittää useammallekin herkkusuulle
Maku

Kaurakeksit – kahvipöydän klassikkoherkku
Kotivinkki

Nutella-kaurakeksit
Maku

Kahden suklaan mokkapalat – tuplaherkku, joka on jokaisen suklaanystävän unelmien täyttymys
Kotivinkki

Jättimäinen jäätelökeksikakku
Maku

Maapähkinävoitäytteiset suklaakeksit
Maku

Suklaahippukeksit – sisältä mehevät pikkuleivät maistuvat taivaallisilta maitolasillisen kera
Kotivinkki

Rapeat pistaasikeksit
Maku