Kotivinkki

Suklaapannukeksi on päältä rapea ja sisältä suloisen pehmeä

40 min
5
0

Ota kaapista esiin vanha valurautapannu ja paista suussasulava suklaapannukeksi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 annosta)

  • 100 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 kananmuna

Suklaapannukeksin voiteluun

  • 1 rkl voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Suklaapannukeksin valmistus:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Pese sitruuna juuresharjalla. Raasta sen kuori voi sokerivaahdon joukkoon. Halkaise sitruuna ja purista puoli desiä mehua talteen.

Lisää muna voi-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Kumoa joukkoon kuivat aineet ja sitruunamehu. Sekoita taikinaksi.

Voitele halkaisijaltaan 24 cm kokoinen valurautainen paistinpannu voilla. Voit halutessasi vuorata pannun leivinpaperilla, jolloin pannua ei tarvitse voidella. Voit myös tehdä 2–3 pienempää keksiä vaikka valurautaisissa blinipannuissa.

Kypsennä suklaapannukeksiä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Suklaakonvehteja kaapissa joulun jäljiltä? Upota niitä suklaapannukeksiin.

MITÄ PIDIT?
5