Kotivinkki

Suklaapannukeksi on päältä rapea ja sisältä suloisen pehmeä

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Ota kaapista esiin vanha valurautapannu ja paista suussasulava suklaapannukeksi.
5
0
Julkaistu: 26.2.2018


Ainekset (8 annosta)

  • 100 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 1 kananmuna

Suklaapannukeksin voiteluun

  • 1 rkl voita
Tulosta

Suklaapannukeksin valmistus:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Pese sitruuna juuresharjalla. Raasta sen kuori voi sokerivaahdon joukkoon. Halkaise sitruuna ja purista puoli desiä mehua talteen.

Lisää muna voi-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Kumoa joukkoon kuivat aineet ja sitruunamehu. Sekoita taikinaksi.

Voitele halkaisijaltaan 24 cm kokoinen valurautainen paistinpannu voilla. Voit halutessasi vuorata pannun leivinpaperilla, jolloin pannua ei tarvitse voidella. Voit myös tehdä 2–3 pienempää keksiä vaikka valurautaisissa blinipannuissa.

Kypsennä suklaapannukeksiä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Suklaakonvehteja kaapissa joulun jäljiltä? Upota niitä suklaapannukeksiin.

Kommentoi »