Maku

Suklaapala manteleilla

1 h
5
0

Suklaapala manteleilla

Ihanan suklainen tuhti mantelille maistuva suklaapala laittaa hymyn huulille. Pienempikin pala vie makeannälän mennessään.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 250 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 dlsokeria
  • 3/4 dlsmetanaa
  • 3 kplkananmunia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2,5 dlmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Paahda mantelilastut ja jätä odottamaan. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä ja anna hieman jäähtyä. Sekoita hyvin sokerit, kananmunat, jauhot, leivinjauhe, smetana ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon suklaavoi sekä paahdetut mantelilastut. Laita vuokaan (suorakulmainen teemakulho) leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan, levitä tasaiseksi ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikulla koitettaessa pohja on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi. Palat voi koristella kermavaahtoruusukkeilla tai marsipaanikoristeilla. Tällä reseptillä saa valmistettua noin 15 herkullista suklaapalaa, sillä palat ovat aika pieniä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä